A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плужненська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Соціальна політика

Як говорити з дитиною про війну, так, щоб дитинаа вийшла із цього випробування переможцем?

Діти і війна. Ці два слова не повинні бути поряд. Але зараз наші діти вимушені жити у воєнний час. Вони чують сирени тривоги та вибухи, вони проводять дні у бомбосховищах та підвалах. Їм страшно і вони задають страшні для батьків питання.

09:12 24.03.2022

В Україні стартувала інформаційна кампанія «Для дітей суспільство без бар’єрів».

В Україні стартувала інформаційна кампанія «Для дітей суспільство без бар’єрів».  Її мета продемонструвати, що тільки через розбудову інклюзивного та безбар’єрного суспільства можна створити належні умови для розвитку кожної дитини, а також забезпечити її включення в активне життя навчального закладу, громади та суспільства. Відеоролик та висновок Національної ради з питань телебачення і радіомовлення можна переглянути та завантажити за посиланням: https://drive.google.com/drive/folders/1bVvdLuP6wS4BY4GWiKSeub0IGQzOtTw?usp=sharing

18:36 05.02.2022

Сімейні форми виховання

Проблема дитячого сирітства з кожним днем стає актуальнішою і болючішою темою для нашого суспільства. Діти повинні зростати в сім’ях рідних батьків, але коли це неможливо, альтернативою біологічній родині може слугувати інша сім’я. Державна політика України спрямована на влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в сімейні форми виховання. Існують такі форми влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у сім’ю: усиновлення, опіка/піклування, прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу (ДБСТ). Також є оплачувана соціальна послуга – сімейний патронат та безоплатна послуга-наставництво. Усиновлення – є найкращою із всіх можливих на сьогодні форм сімейного влаштування дитини, тобто прийняття її у сім’ю на правах рідної. Тільки ця форма влаштування з усіх існуючих має наслідком втрату дитиною статусу дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування. Усиновлення породжує між батьками (усиновителями) та дитиною взаємні права та обов’язки, які передбачені Сімейним кодексом України для батьків та їхніх біологічних дітей. Дитина може бути усиновлена з будь-якої форми влаштування: опіки, прийомної сім’ї, дитячого будинку сімейного типу, інтернатного закладу, якщо вона перебуває на обліку як дитина, котра підлягає усиновленню. Опіка та піклування над дітьми в Україні — влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в сім’ї громадян України, які перебувають переважно в сімейних, родинних відносинах із цими дітьми з метою забезпечення їх виховання, освіти, розвитку, захисту їх прав та інтересів. Опіка встановлюється над дитиною, яка не досягла чотирнадцятирічного віку, а піклування — над дитиною віком від 14 до 18 років. Опіка та піклування встановлюється з метою виховання неповнолітніх дітей, які внаслідок смерті батьків, позбавлення батьків батьківських прав або з інших причин залишилися без батьківського піклування, а також для захисту особистих і майнових прав та інтересів цих дітей. Опіка та піклування оформлюється переважно родичами дитини. Прийомна сім’я - сім’я або окрема особа, яка не перебуває у шлюбі, що добровільно за плату взяла на виховання та спільне проживання від одного до чотирьох дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. У разі утворення прийомної сім’ї прийомні батьки беруть прийомних дітей на власну житлову площу за наявності відповідних санітарно-гігієнічних та побутових умов.

09:15 20.01.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь