A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плужненська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Відбулось чергове засідання комісії з питань захисту прав дітей при сільській раді

Дата: 25.01.2022 16:00
Кількість переглядів: 307

Фото без описуФото без опису

Згідно Конституції України та Сімейного кодексу України сім’я, дитинство, материнство та батьківство охороняються державою. Держава створює умови для зміцнення сім’ї. Для цього в Україні сформована система органів, на які покладено обов’язок здійснювати правовий захист прав і законних інтересів дитини. Одним із таких органів, на який покладено функції захисту прав і законних інтересів дитини, є орган опіки та піклування.
Важливі питання сімейних відносин що стосується дітей, у тому числі спірні, розглядає комісія з питань захисту прав дітей Плужненської сільської ради, яка є консультативно-дорадчим органом. Основним завданням комісії є сприяння забезпеченню реалізації прав дитини на життя, охорону здоров’я, освіту, соціальний захист, сімейне виховання та всебічний розвиток.

24 січня відбулось чергове засідання комісії з питань захисту прав дітей при сільській раді. Засідання провів сільський голова, а також голова комісії з питань  захисту прав дітей Тетяна Єпіфанова.
На засідання комісії були запрошені: начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Назаркова Т.В., тво директора КУ ЦНСП Бортник Л.В., представник Плужненської гімназії Хмельницької обласної ради Хом'як Н.М., поліцейські офіцери громади Ткачук О.М. та Гончарук М. та мати, яка неналежно виконувала батьківські обов’язки. 
На жаль, в наш час гостро постає проблема належного виховання дітей. Цьому свідчать питання порядку денного, котрі порушуються майже на кожному засіданні. Тому під час розгляду справ члени комісії мають подбати про добробут дітей, чиї інтереси та права мають стояти на першому місці. Питання порядку денного були попередньо ретельно вивчене працівниками відділу «Служба у справах дітей» сільської ради. У ході засідання було заслухано як заявників, так і членів комісії, які брали активну участь в обговоренні, висловлюючи власну думку та свої пропозиції до відповідного рішення. Комісією рекомендовано доцільність позбавлення батьківських прав матері та влаштування дитини в навчальний заклад цілодобового перебування, де навчається дитина.

Як зазначив  сільський голова Віталій МАРТИНЮК „Кожна дитина має рости в гідних умовах, відчувати увагу та турботу про себе. За будь яких обставин інтереси та права дітей мають стояти на першому місці”.

 

 

 

За матеріалами відділу «Служба у справах дітей» Плужненської сільської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь