Плужненська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Інформація

Як кадровику підприємства виконати вимогу щодо подання інформації про працевлаштування працівника на наступний день після його прийняття, якщо це молодий спеціаліст й інформація про нього відсутня в Реєстрі застрахованих осіб?

  У разі працевлаштування нового працівника, роботодавець ще до початку роботи повинен подати до територіального органу Державної податкової служби за місцем обліку як платника єдиного внеску повідомлення про прийняття працівника на роботу або про укладення гіг-контракту (постанова Кабінету Міністрів України від 17.06.2015 № 413 “Про порядок повідомлення Державній податковій службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу / укладення гіг-контракту”). У такому випадку на момент подання відомостей про трудові відносини відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 05.06.2024 № 650 “Деякі питання бронювання військовозобов’язаних під час воєнного стану” через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України інформація про працівника вже буде наявна в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування, тобто подати дані у визначені законодавством строки ви зможете.

12:38 09.08.2024

Я пенсіонер уже понад 15 років, але в «Дії» і досі не відображається моє пенсійне посвідчення. Чому?

Відповідно до статті 44 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” особам, яким призначено пенсію, органи Пенсійного фонду України видають пенсійні посвідчення. За допомогою мобільного застосунку «Дія» може додатково формуватися відображення в електронній формі інформації, що міститься в пенсійному посвідченні. На сьогодні в «Дії» є пенсійні посвідчення, видані з 2014 року. Щоб ваше пенсійне посвідчення відображалось засобами «Порталу Дія», необхідно подати до Пенсійного фонду України заяву про заміну пенсійного посвідчення. Подати заяву щодо оформлення / заміни пенсійного посвідчення можна до будь-якого зручного відділу обслуговування громадян (сервісного центру) Пенсійного фонду України або дистанційно – через особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України чи за допомогою мобільного застосунку “Пенсійний фонд”.

12:36 09.08.2024

Чи можуть мені призначити субсидію, якщо я не працюю, досягла 60 років, але на пенсію вийти не можу, бо не маю необхідного страхового стажу 31 рік?

Людині, яка досягла 60 років та не набула необхідного страхового стажу для призначення пенсії за віком, житлова субсидія може бути призначена за умови, що така особа має не менш як 15 років страхового стажу та не менше ніж місяць протягом періоду, за який  враховуються доходи під час призначення житлової субсидії, отримувала державну соціальну допомогу малозабезпеченій сім’ї, яка призначається  органами соціального захисту населення. Довідково Підпункт 3 пункту 14 постанови Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848 “Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива“.

12:34 09.08.2024

У липні 2024 року звернувся за призначенням субсидії на придбання твердого палива та скрапленого газу. У жовтні 2023 року вийшов на пенсію, до цього не працював і доходів не мав. Чи можуть мені призначити субсидію?

За загальним правилом, якщо в осіб відсутні доходи, що враховуються під час призначення житлової субсидії, або нарахований середньомісячний сукупний дохід менше ніж розмір мінімальної заробітної плати, встановленої на початок періоду, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії, та/або відсутня сплата ЄСВ у встановленому розмірі сумарно протягом трьох місяців у періоді, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії, то житлова субсидія не призначається. Виняток, зокрема, встановлено для осіб, які в періоді, за який враховували доходи, отримували не менше ніж місяць пенсію. Тобто якщо звернення за призначенням житлової субсидії на придбання скрапленого газу та твердого палива надійшло в липні 2024 року від пенсіонера, у якого відсутні доходи за І–ІІІ квартали 2023 року, а пенсію призначено з жовтня 2023 року – житлову субсидію може бути призначено. Довідково Механізм надання житлової субсидії регулюється Положенням про порядок призначення житлових субсидій, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848 “Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива”.

12:26 09.08.2024

Управителі багатоквартирних будинків та ОСББ можуть надавати Пенсійному фонду України відомості, необхідні для призначення субсидій та пільг, зручним способом

Для призначення пільг, а також житлових субсидій за експериментальним проєктом управителі багатоквартирних будинків та об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ) разово подають Пенсійному фонду України відомості про адреси обслуговування і розмір внесків.

12:26 09.08.2024

Оформити пенсію онлайн за допомогою Дія.Підпису можна! Даємо покроковий алгоритм

Для зручності людей, які бажають подати заяву на призначення пенсії, але не мають можливості отримати кваліфікований електронний підпис (КЕП), щоб подати заяву дистанційно, на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України реалізовано можливість оформлення пенсії за допомогою Дія.Підпису.

12:18 09.08.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь