A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плужненська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Цивільний захист

У Плужненській сільській раді сьогодні відбулася комплексна перевірка системи оповіщення «Сигнал-ВО» з подачею всіх команд з 09.30 до 11.00 годин

Відповідно до «Плану основних заходів цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Хмельницької області у 2022 році» у Плужненській сільській раді сьогодні відбулася комплексна перевірка системи оповіщення «Сигнал-ВО» з подачею всіх команд з 09.30 до 11.00 годин. Провели перевірку голова сільської ради Віталій МАРТИНЮК та спеціаліст відділу з організаційних питань Валентина МАЛЕНЮК. Активну  участь  прийняли учні Плужненської гімназії Хмельницької обласної ради. Основна мета проведення перевірки – визначення працездатності систем оповіщення. Нагадуємо, що при позаплановому включенні сирен та передачі мовної інформації по електронних засобах масової інформації і вуличних гучномовцях, інформація може мати зміст про загрозу або виникнення різного виду надзвичайних ситуацій. Почувши довгий уривчастий сигнал сирен, мешканцям області необхідно включити радіоточки, радіоприймачі та прослухати інформацію. Інформація передається протягом 5-7 хвилин після подачі звукових сигналів та містить зміст про загрозу або виникнення різного виду надзвичайних ситуацій та порядок дій населення у цих умовах. Вислухавши повідомлення з питань цивільного захисту, кожен повинен діяти без паніки і метушні у відповідності з отриманими вказівками. Також потрібно сповістити про почуте сусідів, особливо людей похилого віку. Кожен громадянин повинен бути підготовленим до дій при виникненні надзвичайної ситуації або події. Громадяни! Будьте уважні до повідомлень і сигналів управління з питань цивільного захисту. Це врятує Вам, рідним та близьким життя, збереже здоров’я та домівки. З метою недопущення безпідставного хвилювання населення громади про заплановану перевірку системи оповіщення із включенням електросирени, заздалегідь було розміщено оголошення на веб-сайті громади (https://pluzhnenska-gromada.gov.ua/) та на сторінці у фейсбук (https://www.facebook.com/groups/1348087165541010).

12:26 09.02.2022

Правила поведінки при виявлені вибухонебезпечних предметів

Кожного року на території України виявляють десятки тисяч вибухонебезпечних предметів, що залишились з часів минулих війн, збройних конфліктів та діяльності колишніх військових полігонів і частин. Небезпечні предмети знаходять у лісах, на берегах річок та озер, під час проведення сільськогосподарських робіт, тощо. В результаті люди отримують поранення і каліцтва, гинуть як від незнання правил безпеки при знаходженні вибухонебезпечних предметів, так і від необережності, при намаганнях власноруч розібрати чи знешкодити боєприпаси, здати його на металобрухт. Памятайте, що безпечно поводитись із вибуховими речовинами та знешкодити вибухонебезпечний об’єкт можуть лише спеціально підготовлені рятувальники-піротехніки ДСНС. Їх потрібно викликати за номером 101 при знаходженні предмета, який схожий на боєприпаси або його рештки.

12:45 09.12.2021

Про забезпечення безпеки людей на водних об’єктах

З настанням весняно-літнього періоду значно збільшується ризик загибелі людей на водних об’єктах. Лише протягом купального сезону цього року на водоймах Хмельниччини загинуло 42 особи, з них 5 дітей. Основними причинами, які призводять до загибелі людей є недотримання громадянами елементарних правил безпеки під час риболовлі та відпочинку на воді. Слід зазначити, що враховуючи обмежувальні заходи, введені через поширення коронавірусної інфекції COVID-19, у поточному році переважна більшість населення обиратиме місця для літнього відпочинку на водоймах в межах громади. Враховуючи вище викладене та з метою забезпечення безпеки населення на водних об’єктах, в Плужненській сільській раді було проведено роботу в населених пунктах громади щодо встановлення у невизначених місцях відпочинку людей на воді заборонних знаків з написами "КУПАТИСЯ ЗАБОРОНЕНО!".

10:49 05.08.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь