A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плужненська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

ФОПам – коротко про актуальне

Дата: 21.02.2024 11:53
Кількість переглядів: 31

Фото без опису

Про звітність в разі припинення підприємницької діяльності

Ізяславська ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області нагадує, що у разі проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця за її власним рішенням, останнім базовим податковим (звітним) періодом є період з дня, наступного за днем закінчення попереднього базового податкового (звітного) періоду до останнього дня календарного місяця, в якому проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності. За останній базовий період необхідно прозвітувати та сплатити відповідну суму податку. Зокрема, фізична особа – підприємець на загальній системі оподаткування подає податкову декларацію про майновий сан і доходи протягом 20 календарних днів, що настають за останнім календарним днем місяця, в якому проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності та сплачує податок на доходи фізичних осіб протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку подання такої декларації. 

Підприємцям про нюанси перереєстрації

Ізяславська ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області нагадує, що облік платників, внесення змін до облікових даних платників податків фізичних осіб-підприємців в органах ДПС здійснюється на підставі відомостей з ЄДР відповідно до статей 64 - 66 ПКУ, отриманих з ЄДР у порядку інформаційної взаємодії між ЄДР та інформаційними системами контролюючих органів. Відповідно до норм Закону України від 15.03.2003 № 755-IV «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань» місцезнаходженням фізичної особи-підприємця є адреса місця проживання.

У разі фактичної зміни місцезнаходження фізичної особи-підприємця, така особа має провести державну реєстрацію зміни місцезнаходження. 

 

Про виправлення помилки

Ізяславська ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області нагадує, що наказом Міністерства фінансів України від 19 червня 2015 року № 578 затверджено форму податкової декларації платника єдиного податку – фізичної особи-підприємця. При цьому, заповнюючи форму декларації платник має заповнити Додаток 1, в якому самостійно визначити базу нарахування єдиного внеску та сум, що підлягають сплаті.

Якщо платник подав декларацію разом із заповненим додатком, проте на нього поширюється дія пункту 4 частини першої статті 4 Закону № 2464 ( наприклад пенсіонер за віком), то необхідно подати нову Декларацію з виправленими показниками з типом Декларації «Звітна нова», якщо декларація подається до закінчення граничного строку її подання. У разі подання Декларації з виправленими показниками після закінчення граничного строку її подання, платником зазначається тип декларації «Уточнююча». При цьому обов’язково заповнюються всі рядки та колонки розділу 9 Додатка 1 до Декларації за період, визначений у графі 8. Для визначення уточнених зобов’язань зі сплати єдиного внеску заповнюється розділ 10 Додатка 1 (примітка 2 Додатка 1 до Декларації). 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь