Плужненська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Маляр розповіла нові подробиці запровадження обов'язкового військового обліку для жінок

Дата: 05.09.2022 21:18
Кількість переглядів: 136

Фото без опису

Жінкам зі списку військовооблікових спеціальностей не потрібно ставати на військовий облік з 1 жовтня — Міністерство оборони України працює над тим, щоб встигнути напрацювати нові норми

Про це заявила заступник голови оборонного відомства Ганна Маляр в ефірі телемарафону, повідомляє "ДС".

"Справа в тому, що ця норма була відстрочена. Станом на даний момент ситуація така: доки до 1 жовтня ця відстрочка у нас взагалі не діє, а до 1 жовтня вже є напрацювання і ми робимо все можливе, щоб з 1 жовтня ніякої обов'язкової постановки на облік не було", — сказала вона.

Які спеціальності підлягають обліку:

медицина;

кухарські;

радіоелектроніки.

"Є певна низка спеціальностей, які обов'язкові. Зараз Генштаб має потребу в таких спеціальностях. Це невеликий список. Генштаб називав публічно три спеціальності: медичні, кухарські, радіоелектроніки", — заявила Маляр.

Ганна Маляр наголосила, що жінки інших спеціальностей можуть стати на військовий облік добровільно, а виїжджати за кордон не буде заборонено.

"Боятися нічого не потрібно. Розпускають паніку, що нібито буде заборонено виїзд, жінки нібито вже готові виїжджати. Це справді просто паніка", — підсумувала він.

Раніше Генштаб розробив запропоновані зміни до переліку спеціальностей та/або професій, пов'язаних із відповідними військово-обліковими спеціальностями, після отримання яких жінки беруться на військовий облік військовозобов'язаних.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь