A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плужненська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

На базі Борисівського ліцею відбулася онлайн-нарада учителів української мови та літератури

Дата: 06.05.2022 13:29
Кількість переглядів: 217

Днями, на базі Борисівського ліцею відбулася онлайн-нарада учителів української мови та літератури. Темою для обговорення став лист Департаменту освіти, науки, молоді та спорту Хмельницької ОДА «Про створення у громаді курсів української мови та розмовних клубів». Головний спеціаліст відділу освіти, культури, молоді та спорту Плужненської сільської ради Галина ДАНИЛЕНКО озвучила про лист для Голови обласної військової адміністрації Сергію ГАМАЛІЮ від  Уповноваженого із захисту державної мови Тараса КРЕМІНЯ. 
Деякі цитати з листа: 
«Триває героїчна війна Українського народу проти російських загарбників за державну незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України».
«Зважаючи на масові військові злочини проти мирного населення та антиукраїнський характер дій РФ на тимчасово окупованих територіях. Можна однозначно стверджувати, що головна мета ворога – геноцид проти громадян України та ліквідація української державності».
 «Тому створення умов для функціонування великої кількості безкоштовних курсів української мови, розмовних клубів, різноманітних навчальних проектів для всіх бажаючих і, насамперед, для внутрішньо переміщених осіб – одне з надважливих сьогодні завдань для держави, місцевого самоврядування, кожного громадянина».
    Продовжила нараду голова методичного об?єднання учителів суспільно-гуманітарного напряму закладів освіти нашої громади. Наталія ЛИСАК  проаналізувала орієнтовний перелік завдань для Онлайн-курсу у Viber. Відповідно до проєкту «Єдині» «Навчай українською!», який стартує з 18 квітня 2022 року, голова МО познайомила педагогів з тематикою вебінарів для перегляду усім бажаючим, зокрема внутрішньо переміщеним особам. Наталія ЛИСАК зачитала структуру заняття Розмовного клубу, надала інформаційну довідку їх тематики, психотерапевтичні елементи Кола підтримки та роботу з дітьми під час проведення занять з дорослими та учнівською віковою категорією.
До обговорення долучилися не лише учителі, а й керівники закладів освіти та їх заступники . Бесіда розвивалася активно, розглядалися пропозиції щодо місця і часу проведення  щотижневих Розмовних клубів  вихідного дня. Одностайним стало рішення створити команди, залучаючи бібліотекарів, психологів, учителів історії та правознавства, вихователів, вчителів початкової ланки тощо.  Розглянули і перелік партнерів Ініціативи, соцмережі , де можна дізнатися про проєкт із Програми, Опис проведення «Кола підтримки» та презентацію Ініціативи «Навчай українською».
   

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь