Плужненська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Їж овочі кожен день!

Дата: 22.10.2024 10:10
Кількість переглядів: 29

Фото без опису
 

         Овочі є важливим компонентом здорового харчування і забезпечують організм безліччю вітамінів, мінералів та клітковини. За рекомендаціями Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), слід споживати не менше трьох порцій овочів на день. Ця норма допомагає забезпечити організм необхідними нутрієнтами, які сприяють нормальному функціонуванню імунної системи, покращують фізичний стан та психічне благополуччя.
         Дослідження доводять, що регулярне вживання овочів допомагає зменшити ризик розвитку хронічних захворювань, таких як серцево-судинні хвороби, цукровий діабет 2 типу та окремі види раку. Овочі також позитивно впливають на когнітивні функції, знижують рівень стресу та тривожності, а також покращують загальний настрій.
         Щоб забезпечити необхідну кількість овочів у раціоні, спробуйте діяти так:
• включайте овочі у щоденне меню — готуйте різноманітні салати, супи та запечені страви;
• готуйте овочі різними способами — запікайте, тушкуйте, відварюйте чи готуйте на пару. Кожен із цих способів зберігає корисні властивості овочів.
• додавайте овочі в смузі та закуски — легкі перекуси з овочами можуть стати смачним і корисним доповненням до вашого раціону.
         Дотримання норми споживання овочів не тільки сприяє підтримці фізичного здоров’я, але й покращує якість життя. Їжте овочі кожен день, зробіть їх частиною вашого щоденного раціону і насолоджуйтесь користю, яку вони приносять!

         Проєкт реалізує Центр громадського здоров’я за підтримки Бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні, Хмельницького обласного центру контролю та профілактики хвороб, Департаменту освіти та науки Хмельницької ОВА та у партнерстві з Національною асоціацією громадського харчування.

#ЦГЗ

#ХмельницькийОЦКПХ

#здоровехарчування

#зх5кроків

#здорове5харчування


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь