Плужненська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Пресреліз - Служба зайнятості надає ваучери на навчання!

Дата: 21.06.2024 09:27
Кількість переглядів: 54

Фото без опису       

 

З початку року 522 мешканця Хмельниччини отримали ваучер на навчання.

Ваучер - документ встановленого зразка, який видається особам певних категорій для здобуття нового фаху або підвищення кваліфікації за вже набутою спеціальністю, а роботодавцеві дозволяє отримати персонал з необхідною кваліфікацією.

 

Хто може отримати ваучер:

Право на отримання ваучера мають особи, які є застрахованими особами та не зареєстровані в службі зайнятості, як безробітні, мають професійну (професійно-технічну), фахову передвищу або вищу освіту, протягом останніх 3 років не проходили перепідготовку за рахунок коштів фонду страхування на випадок безробіття:

  • громадяни віком старше 45 років, страховий стаж яких становить не менше 15 років, які не досягли пенсійного віку;
  • громадяни звільнені з військової служби у зв’язку із скороченням чисельності, штату або за станом здоров’я;
  • громадяни звільнені з військової служби після участі у проведенні АТО, ООС, воєнних бойових дій до досягнення ними пенсійного віку та за умови звернення протягом трьох років з дня звільнення;
  • внутрішньо переміщені особи працездатного віку за відсутності підходящої роботи;
  • громадяни, звільнені з полону;
  • особи з інвалідністю за відсутності підходящої роботи;
  • громадяни, які у період воєнного стану в Україні отримали поранення, контузію, каліцтво або захворювання внаслідок військової агресії.

 

Професії за якими навчають на підставі ваучера.

Навчатися за ваучером можна за 124 професіями та спеціальностями, зокрема: IT-технології, сфера будівництва, транспорту, освіти, медицини, сільського господарства, соціального обслуговування тощо. Обирати місце навчання можна з-поміж професійно-технічних та вищих закладів освіти, підприємств, установ та організацій, які мають ліцензію на провадження такого виду діяльності.

Вартість ваучера не може перевищувати 10-кратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, на сьогодні - це 30 280 тисяч гривень. Якщо вартість навчання перевищує цю суму, то роботодавець або фізична особа доплачує різницю самостійно.

Подати документи на отримання ваучера можна онлайн, або прийти у філію Хмельницького обласного центру зайнятості чи її структурний підрозділ.

 

Детальніше про послугу читайте на сайті ДЦЗ.

Консультації за номерами (093)027-05-11, (044)244-94-27 або пишіть нам у телеграм-чат https://t.me/Pidtrimka_DCZ_Khmelnitsky.

Відділ організаційно-інформаційної роботи,  Хмельницького обласного центру зайнятості, пров. Шевченка,10, м.Хмельницький, Україна, 29000, тел: (044)244-94-27; (093)027-05-11, khm-ocz@kmocz.gov.ua.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь