Плужненська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Повноваження муніципалітетів щодо мобілізації та військового обліку

Дата: 11.06.2024 10:11
Кількість переглядів: 83

Фото без опису

З 18 травня 2024 року змінені повноваження органів місцевого самоврядування у сфері оборонної і мобілізаційної роботи Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку» від 11.04.2024 №3633-IX.

Основні зміни законодавства передбачають розширення ролі органів місцевого самоврядування в заходах, пов’язаних із мобілізацією, обороною, виконанням громадянами військового обов’язку, зокрема:

- забезпечення організації призову громадян на військову службу;

- виклик військовозобов'язаних та резервістів до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки;

- забезпечення на території відповідних населених пунктів ведення персонально-первинного військового обліку призовників, військовозобов'язаних та резервістів;

- здійснення під час мобілізації своєчасного оповіщення і забезпечення прибуття громадян, які залучаються до виконання обов'язку, щодо мобілізації, транспортних засобів та техніки на збірні пункти та у військові частини;

- забезпечення на території відповідних населених пунктів планування та проведення мобілізаційної підготовки, а також проведення заходів мобілізації та демобілізації. 

Реалізація повноважень органів місцевого самоврядування у сфері оборонної і мобілізаційної роботи визначена у порядках, затверджених рішеннями Кабінету Міністрів України, серед яких:

- Порядок організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів, затверджений постановою КМУ №1487 від 30 грудня 2022 року (зі змінами від 16.05.2024);

- Порядок проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 16 травня 2024 р. №560.

Асоціація міст України для використання в роботі надіслала сільським, селищним, міським головам, начальникам військових адміністрацій населених пунктів детальний аналіз нових повноважень органів місцевого самоврядування в галузі оборонної роботи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь