Плужненська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Погашення податкового боргу – на контролі Головного управління ДПС у Хмельницькій області

Дата: 13.05.2024 08:40
Кількість переглядів: 54

Фото без опису

Ізяславська ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області нагадує платникам про необхідність своєчасної сплати грошових зобов'язань та недопущення виникнення податкового боргу. 

Дуже актуальним на сьогодні є питання погашення податкового боргу та заборгованості по єдиному соціальному внеску. Попри складні умови воєнного часу, сплата податків є одним із важливих джерел фінансування обороноздатності країни, підтримки армії, а своєчасно сплачені суми єдиного внеску дозволять виплачувати пенсії та інші соціальні платежі. 

Платники податків мають можливість відстежувати свій стан розрахунків з бюджетом у мобільному застосунку «Моя податкова» та Електронному кабінеті платника. Для цього на вебпорталі ДПС України за адресою: https://tax.gov.ua/ забезпечено доступ до низки безкоштовних електронних сервісів. 

В разі виникнення питань радимо звертатися до Центру обслуговування платників за місцем реєстрації або за номерами телефонів «гарячих ліній», розміщених за посиланням: https://tax.gov.ua/others/kontakti/garyachi-linii-teritorial

 

 

Фото без опису

Про наявність податкового боргу можна дізнатись самостійно

Ізяславська ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області нагадує, що громадяни, які не є суб’єктами господарювання, можуть отримати інформацію про наявність (відсутність) податкового боргу, скориставшись Електронним кабінетом.

Вхід до приватної частини Електронного кабінету здійснюється після проходження користувачем електронної ідентифікації онлайн з використанням кваліфікованого електронного підпису будь-якого кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг, через інтегровану систему електронної ідентифікації. У приватній частині Електронного кабінету режим «Стан розрахунків з бюджетом» надає користувачу Електронного кабінету доступ до своїх особових рахунків зі сплати податків, зборів та інших платежів (дані інтегрованої картки платника). При цьому, суми заборгованості перед бюджетом позначено червоним кольором

 

 

Фото без опису

Сплачуємо податки, не виходячи з дому

Ізяславська ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області нагадує, що податки можна сплачувати, навіть не виходячи з дому. Таку можливість забезпечує Електронний кабінет платника податків. Тож для сплати податків через Електронний кабінет фізичній особі необхідно здійснити наступні кроки

  • увійти до приватної частини Електронного кабінету; 
  • вибрати меню «Стан розрахунків з бюджетом»;   
  • обрати податок (платіж), який необхідно сплатити;  
  • сканувати QR-код;
  • підтвердити операцію  

або  

  • обрати одну із платіжних систем,  
  • вказати реквізити платіжної карти,  
  • підтвердити операцію.  

Звертаємо увагу, що платіжне доручення заповнюється автоматично, на підставі облікових даних платника податків та відомостей щодо рахунків для зарахування платежів до бюджету.   

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь