Плужненська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

 Пресреліз - Ринок праці Хмельниччини за березень

Дата: 09.04.2024 12:19
Кількість переглядів: 51

   Фото без опису                                    

Станом на 1 квітня  2024 року кількість зареєстрованих безробітних становила 3,6 тис. осіб, в тому числі  212 учасників бойових дій,  936 безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб.

 Серед безробітних:

- 78 % - жінки;

- 43,5 % - мешканці сільської місцевості;

- 25,1% - молодь віком до 35 років.

    У січні-березні 2024 року послугами обласної служби зайнятості скористалися 9,6 тис. громадян. Про потребу у кваліфікованих працівниках в області поінформували 2140 роботодавців. В базі даних Хмельницької ОСЗ  налічувалось 7,1  тис. вакансій. Середній розмір оплати праці становив  11 316 гривень  на одну вакансію.

    Більше, як 50% вакансій, наданих в службу зайнятості,  припадає на робітничі професії. Найбільший попит на працівників спостерігається в переробній промисловості, оптовій та роздрібній торгівлі, сільському виробництві. Затребуваними залишаються такі професії: лікарів, швачок, водіїв автотранспортних засобів,  продавців продовольчих товарів, листонош, операторів поштового зв’язку,  продавців-консультантів, кухарів, інспекторів пенітенціарної системи, бухгалтерів, економістів, інженерів. Крім того, існує потреба в робітниках найпростіших професій, а саме: охоронниках, двірниках, вантажниках,  підсобних робітниках та інших.

З початку року, за сприяння обласної служби зайнятості, працевлаштовано 2,4 тис. осіб, залучено до громадських та інших робіт тимчасового характеру 651 особа, організовано професійне навчання для 431 громадянина, а також 257 осіб отримали  ваучер на навчання.

За результатами оцінки бізнес-плану та проведеної співбесіди, з початку року Державний центр зайнятості ухвалив позитивні рішення щодо надання мікрогрантів на старт або розширення свого бізнесу 120 громадянам та 14 грантів - учасникам бойових дій та членам їх сімей,  які будуть провадити або вже провадять підприємницьку діяльність у Хмельницькій області.

 

Відділ організаційно-інформаційної роботи

Хмельницького обласного центру зайнятості

(044) 244 94 27, khm-ocz@kmocz.gov.ua.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь