Плужненська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Сплата податків - обов’язок кожного свідомого платника

Дата: 01.04.2024 21:42
Кількість переглядів: 69

Фото без опису

 

Ізяславська ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області нагадує про конституційний обов’язок кожного платника сплачувати податки і збори у законодавчо встановлених розмірах до бюджету держави.

У випадку несвоєчасної сплати або ж сплати у неповному розмірі у платника виникає борг. На суму боргу (недоїмки) відповідно до чинного законодавства нараховується пеня та штрафна санкція.

А як щодо боргу з ЄСВ?

На суму недоїмки нараховується пеня 0,1 відсоток суми недоплати за кожний день прострочення платежу. Нарахування пені розпочинається з першого календарного дня, що настає за днем закінчення строку внесення відповідного платежу, до дня його фактичної сплати (перерахування) включно. При цьому, відповідно до п. 13 розділу VII Інструкції №449, не застосовується строк давності при нарахуванні, застосуванні та стягненні сум штрафів з єдиного внеску.

Звертаємо увагу, що сума недоїмки з ЄСВ не підлягає списанню, навіть у процедурі санації відповідно до вимог Кодексу України з  процедур банкрутства, крім випадків повної ліквідації юридичної особи або смерті фізичної особи-підприємця, визнання її безвісно відсутньою, недієздатною, оголошення померлою та відсутності осіб, які відповідно до Закону № 2464 несуть зобов’язання зі сплати ЄСВ.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь