Плужненська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

При отриманні якої спадщини декларація не подається

Дата: 07.02.2024 19:10
Кількість переглядів: 69

Фото без опису

         Головне управління ДПС у Київській області нагадує, що з 01 січня по 01 травня 2024 року триває кампанія декларування доходів громадян, отриманих протягом 2023 року.

        Звертаємо увагу, що платники податку, що отримали  спадщину в звітному 2023 році, не подають податкову декларацію про майновий стан і доходи, якщо об'єкт спадщини, відповідно до розділу IV ПКУ, оподатковується за нульовою ставкою податку, або з якого сплачено податок до нотаріального оформлення об’єктів спадщини, відповідно до п.174.3 ст.174 ПКУ.

       Нагадаємо, що за нульовою ставкою, відповідно до п.п.174.2.1 п.174.2 ст.174 ПКУ, оподатковуються об'єкти спадщини, успадковані спадкоємцями, які є членами сім'ї спадкодавця першого та другого ступеня споріднення.

       У зазначених випадках платники податку звільняються від подання декларації за наслідками 2023 року, якщо у них відсутні інші доходи, за якими є обов'язок її подавати.

 

                                                               Ізяславська ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь