Збалансоване харчування для попередження ризику ССЗ
Твоє серце любить смачну здорову їжу!
Найпростіше, що можна зробити для здоров'я серцево-судинної системи — стежити за тим, які продукти ти додаєш до свого раціону.
Переїдання, недостатнє споживання овочів та фруктів, безконтрольне вживання солоної, висококалорійної та жирної їжі — усе це призводить до розвитку серцево-судинних хвороб: артеріальної гіпертензії, ішемічної хвороби серця, інфаркту та інсульту.
Незбалансоване харчування є головним фактором ризику розвитку хвороб серця та причиною кожної п'ятої смерті у світі. Не ввійди до статистики та дотримуйся рекомендацій ВООЗ, як налагодити своє меню, — шукай їх у серії
А ми лиш нагадаємо, що для здоров'я серця й судин важливо слідкувати за індексом маси тіла. Вирахувати його можна за формулою: вага (кг)/зріст у квадраті (м). Якщо твій показник ≥ 25,0 — ймовірно, у тебе є зайва вага. Про потенційний ризик хвороб також свідчить окружність талії. Варто занепокоїтись, якщо твій показник перевищує
Детальніше про те, як скласти свою збалансовану тарілку:
https://phc.org.ua/promociya-zdorovya/proekt-prozdorove
Дізнайся про свій ризик розвитку хвороб серця і судин за допомогою швидкого тесту на сайті:https://cvd.phc.org.ua/
Стань на варті свого серця — обирай збалансоване харчування!
#СтаньНаВартіСвогоСерця
Ініціатива відбувається в межах Україно-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я».