A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плужненська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Вітання сільського голови Віталія МАРТИНЮКА з Днем захисників та захисниць України.

Дата: 01.10.2023 11:41
Кількість переглядів: 56

Фото без опису

Шановні захисники та захисниці України!

Цьогоріч Україна вперше відзначає День захисників і захисниць 1 жовтня з метою вшанування мужності та героїзму захисників і захисниць незалежності та територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві.

Сьогоднішнє свято збігається з Покровою Пресвятої Богородиці, що не випадково. Пресвяту Богородицю дуже шанували козаки, а Покрова для них була одним із найвеличніших свят, за що й отримала другу назву – Козацька Покрова. Козацькі традиції бережуть і розвивають сучасні захисники і захисниці України.

День захисників і захисниць – передусім свято тих, завдяки кому ми втримали незалежність, маємо змогу жити своїм щоденним життям – працювати, творити, виховувати дітей.

Це свято – ще одна можливість подякувати за захист Збройним Силам України. Ми повинні забезпечувати нашій армії міцний тил – кожен у свій спосіб, але з максимальною самовіддачею, так, щоб це посилювало наших оборонців і наближало перемогу.

Сучасні воїни примножують і розвивають тисячолітні українські військові традиції. 1 жовтня українці відзначають свято Покрови Пресвятої Богородиці. Ідея заступництва Божої Матері – захисниці від ворогів – має глибоке коріння із часів Русі і запровадження християнства у 988 році. Традиція вшанування Покрови як покровительки українського війська перейшла від руських князів до козацтва. Свято Покрови Пресвятої Богородиці було одним з найголовніших свят козаків

Своїм героїзмом, відвагою та самовідданістю нинішні захисники і захисниці завоювали найвищий рівень довіри в українців серед державних та суспільних інститутів.

Шановні захисники України! Дякуємо вам за відданість Україні та її народу! Нехай наша Священна Українська земля назавжди буде благословенною, вільною та незалежною!

Бажаємо вам і членам ваших родин міцного здоров'я на довгі роки, злагоди, добра і миру, успіхів у повсякденному житті та у військовій службі в ім’я Перемоги та розбудови Української держави! 

Війна формує та гартує українську націю. На превеликий жаль занадто високою є ціна нашої свободи. Сьогодні, ми також вшановуємо усіх захисників-Героїв, які віддали своє життя у боротьбі з ворогом за незалежність та територіальну цілісність. Вічна пам’ять, шана і слава Героям. Своїм героїзмом ми викликаємо повагу і змінюємо світ. Боремося за свободу та незалежність, національну гідність. Віримо, що нинішні захисники та захисниці здобудуть перемогу.  Слава Україні!

З повагою, сільський голова                                                                                      Віталяй МАРТИНЮК.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь