A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плужненська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

З 3 серпня 2023 року набирають чинності зміни до законодавства про безоплатну правову допомогу, відповідно до яких діти, що досягли 14 років, зможуть самостійно звертатися по вторинну правову допомогу.

Дата: 02.08.2023 08:55
Кількість переглядів: 72

Фото без опису

З 3 серпня 2023 року набирають чинності зміни до законодавства про безоплатну правову допомогу, відповідно до яких діти, що досягли 14 років, зможуть самостійно звертатися по вторинну правову допомогу.
 

Про це інформує «Закон і Бізнес» з посиланням на КЦ БПД.

Йдеться про допомогу з питань, звернення з якими до суду дозволяється з цього віку. З-поміж проблем, що стосуються порушення прав та законних інтересів дітей і які допомагають вирішувати штатні юристи центрів з надання вторинної правової допомоги та адвокати, які співпрацюють з системою БПД, можна виокремити, зокрема,  такі:

- справи щодо встановлення фактів, що мають юридичне значення;

- надання дозволу на шлюб, усиновлення;

- питання, повʼязані з оголошенням батьків померлими чи безвісти відсутніми;

- встановлення батьківства;

- стягнення аліментів, визначення місця проживання дітей, позбавлення батьківських прав.

У разі необхідності додаткової консультації Ви завжди можете звернутися до Шепетівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги з метою отримання безоплатної правової допомоги. Найближча точка доступу до безоплатної правової допомоги за Вашим місцем проживання: сектор “Ізяславське бюро правової допомоги”, який працює щоденно з 09-00 до 18-00, вихідні субота, неділя, адреса: 30300, Хмельницька область, м. Ізяслав, вул. Миколи Микитюка 16а, тел. 2-61-70 . Або ж звернутися на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів), зателефонувавши через застосунок Telegram; написавши у телеграм-бот «Безоплатна правова допомога»  (кнопка «Отримати консультацію»).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь