A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плужненська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Представники ради взяли участь у семінарі АМУ щодо молодіжної політики у громаді

Дата: 20.07.2023 11:48
Кількість переглядів: 84

Фото без опису

Напередодні, 19 липня, в Хмельницькому відбувся семінар «Формування молодіжної політики у громаді та розвиток дієвої інфраструктури для молоді: практичний аспект». Його організувало Хмельницьке регіональне відділення Асоціації міст України спільно із управлінням молоді та спорту Хмельницької міськради.

Участь у заході взяли понад 30 представників громад Хмельниччини: фахівці структурних підрозділів місцевих рад, що опікуються молоддю, профільні заступники голів, члени молодіжних рад.

Із вітальними словами до присутніх звернулися Василь Головатюк, начальник управління молоді та                    спорту Хмельницької міської ради та Тетяна Крупа, виконавча директорка Хмельницького РВ АМУ.

«Децентралізація влади вже помітно змінює нашу країну. Передача нових повноважень та фінансового ресурсу на місця дозволили підвищити спроможність громад. Вони стають сильнішими й успішнішими. Водночас їхній сьогоднішній і майбутній розвиток ґрунтується саме на свідомій та активній молоді. Оскільки молодь є основою не тільки сильної громади, але й міцної держави. Тож сьогоднішній захід допоможе громадам поділитися досвідом та сформувати бачення того, як розвивати молодіжну політику в громаді», - зазначила очільниця регіонального відділення Асоціації міст України.

Першою спікеркою заходу стала Олена Мандзій ,заступниця начальника управління молоді та спорту. Вона розповіла присутнім про реалізацію молодіжної політики у громаді та поділилась досвідом. Також презентувала присутнім  діяльність управління молоді та спорту Хмельницької міської ради.

Головна спеціалістка управління Олеся Козачок детальніше розповіла про реалізовані заходи та залученість молоді і дітей до активності у громаді.

Питання «Молодіжна рада, як інструмент голосу молоді» розкрив у своїй презентації голова Хмельницької молодіжної ради Андрій Ткаченко.

Значну увагу на заході приділили розвитку дієвої молодіжної інфраструктури через діяльність комунальних установ. Присутніх ознайомили із роботою декількох закладів у Хмельницькій територіальній громаді. Зокрема, очільник КУ «Молодіжний центр» Владислав Гребенюк розповів про створення та напрямки роботи цієї установи, Роман Гурницький, директор СКЦ «Плоскирів» поділився досвідом того, як зробити муніципальний заклад цікавим для молоді та прибутковим, а Олексій Янчук, директор міського центру по роботі з  дітьми та підлітками за місцем проживання розповів, як у Хмельницькому наближають послуги до споживачів.

У другій частині заходу гості семінару побачили роботу комунальних установ. Делегати громад відвідали спортивно-культурний центр та басейн «Плоскирів», побачили першу в області криївку «Стінка», побували в одному із мікрорайонів у закладі по роботі з  дітьми та підлітками за місцем проживання.

Під час семінару спікери відповідали на питання присутніх, ділися власним досвідом, багато спілкувалися, обмінялися контактами та закликали до співпраці.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Ольга Поліщук, консультантка із комунікацій Хмельницького регіонального відділення АМУ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь