A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плужненська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Робочі зустрічі: активна співпраця податківців з легальним бізнесом Ізяславщини сприятиме реалізації резервів наповнення бюджету.

Дата: 28.03.2023 08:38
Кількість переглядів: 94

 

Керівник Головного управління державної податкової служби у Хмельницькій області разом Ірина Зленко разом із представниками своєї команди провела робочу зустріч з очільниками територіальних громад та підприємницькою спільнотою Ізяславщини.  

Захід відвідали Ізяславський міський голова Сергій Шлегель та начальник фінансового управління Ізяславської міської ради Сергій Журавель, голова Плужненської ОТГ Віталій Мартинюк, голова Сахновецької ОТГ Олександр Шрейдер. Серед запрошених представників бізнес-спільноти були присутні керівники та головні бухгалтера підприємств, установ та організацій нашого регіону та найбільш активні фізичні особи – підприємці.

Метою робочої зустрічі стало відкрите спілкування, в ході якого були дані відповіді на запитання, що стосувалися податкової тематики, зокрема в період дії воєнного стану. Обговорено найбільш болючі питання наявності податкових пільг, за рахунок наявності яких місцевий бюджет недоотримує значні кошти. Своєчасна та в повному обсязі сплата податків та зборів є основним фінансовим інструментом наповнення бюджету. Великого значення набуває дотримання податкової дисципліни щодо повної  та своєчасної сплати як самостійно задекларованих сум податків та зборів до державного і місцевого бюджетів, так і наявної заборгованості юридичними та фізичними особами – підприємцями, які мають бізнес на територіях, де не ведуться активні бойові дії з метою посилення української економіки, у тому числі збільшення обсягів забезпечення української армії та сил тер оборони України.

«Відкритий та конструктивний формат зустрічі дає можливість краще зрозуміти потреби бізнесу, сприяти його розвитку за рахунок надання податкових сервісів в електронному форматі. Насамперед маю на увазі реєстрацію податкових накладних та користування Електронним кабінетом платника, які, з одного боку, забезпечують оперативність, доступність та комфорт у роботі, а з іншого – створюють заслін тіньовим оборудкам і мінімізації сплати податків», - наголосила  Ірина Зленко.

Закономірно, що у ході діалогу з активом головна увага була приділена резервам та додатковим надходженням податку фізичних осіб, як одного із основних джерел наповнення місцевих бюджетів громад, погашення податкового боргу з майнових податків, застосуванню програмних РРО, протидії тіньовому сегменту бізнесу та використанню незадекларованої найманої праці. Також обговорено проблемні питання, які виникають при адмініструванні плати за землю, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної  ділянки. Учасники діалогу висловили свої пропозиції щодо посилення співпраці та застосування податкових сервісів.

«Співпраця та взаємодія на рівні «податкова–громада–бізнес» дуже потрібна і важлива, особливо сьогодні, коли триває війна і необхідні кошти для оборони країни. Тому спільно ми проаналізували низку питань, вирішення яких сприятиме системному наповненню бюджету. Передусім дотримання алгоритму реєстрації податкових накладних. На кожне з питань надана фахова відповідь та коментар від спікерів з команди податкової служби. Таку активну комунікацію будемо здійснювати і надалі. Разом переможемо!» – зауважила очільниця Головного управління ДПС у Хмельницькій області.

У підсумку учасники зустрічі наголосили на необхідності прозорого і відкритого ведення бізнесу, важливості застосування РРО/ПРРО, деклараційної кампанії 2023, офіційному оформлені найманих працівників та дотриманні трудового законодавства із залученням до цих процесів потенціалу громад. Власне з цією метою податкова служба Хмельниччини й організовує виїзні робочі зустрічі з бізнес–спільнотою, системно інформує  платників про новації податкового законодавства, долучаючи для цього роботу «гарячих телефонних» ліній мобільного зв’язку та інші сучасні  застосунки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь