A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плужненська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Молдова закрила свій авіапростір через безпілотник, який пролетів повз Шепетівщину

Дата: 14.02.2023 15:47
Кількість переглядів: 129

Фото без опису

Молдова у вівторок 14 лютого закрила свій авіапростір з міркувань безпеки. Про це повідомляють молдовські ЗМІ. Зокрема, Realitatea пише, що авіапростір буде закритий до 16:00.

Інформацію про закриття авіапростору підтвердили представники компанії Air Moldova на сторінці у Facebook.

"Шановні пасажири, на цей момент повітряний простір Республіки Молдова закрито, ми очікуємо на відновлення рейсів. Сьогоднішній розклад зазнає змін", - сказано у повідомленні.

Air Moldova не надала подробиць про причини закриття повітряного простору, а також про те, на який період було застосовано обмеження.

Управління цивільної авіації Молдови повідомило, що повітряний простір Республіки Молдова закрито з міркувань безпеки. Інформацію підтвердила речниця Міжнародного аеропорту Кишинева Родіка Русу.

За неофійною інформацією, під час сьогоднішньої повітряної тривоги, безпілотник невідомого типу рухався з білорусі крізь Житомирщину у напрямку Вінниччини, а далі у напрямку Молдови. Офіційного коментаря щодо цього станом на зараз поки нема.

Оновлено. Повітряний простір Молдови знову відкрито, повідомив уряд країни. Його закривали для "забезпечення безпеки та захисту цивільної авіації".

«За результатами засідання Міжвідомчої комісії з управління повітряним простором було видано повідомлення NOTAM про тимчасове закриття повітряного простору Республіки Молдова об 11:24 14 лютого з метою забезпечення безпеки цивільної авіації. О 14:47 повітряний простір було відкрито.", - повідомляє Управління цивільної авіації.

Більш детальну інформацію відомство пообіцяло повідомити найближчим часом.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь