A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плужненська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Звіт сільського голови за 2022 рік

Дата: 12.01.2023 13:41
Кількість переглядів: 743

2022-й - рік випробувань на міцність та згуртованість

(звіт Плужненського сільського голови Віталія Мартинюка)

Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» я, як міський голова, маю щороку звітувати перед громадою про виконання своїх повноважень, про підсумки роботи депутатського корпусу міської ради, її виконавчого комітету, комунальних підприємств та установ, підпорядкованих міській раді, за поточний рік. В умовах повномасштабної війни та епідеміологічної ситуації, пов’язаної із COVID-19, цього року було прийнято рішення не збирати масово громадськість, щоб не наражати на небезпеку.

Отже, що було зроблено в нашій громаді за поточний рік…

Протягом звітного періоду 2022 скликано 7 сесій сільської ради, розглянуто близько 150 питань.

Постійно діючими є 4 комісії сільської ради, на їх контролі перебувають галузеві програми.

Станом на 01.12.2022 рік розглянуто 780 звернень громадян, докладено максимальних зусиль для вирішення поручених питань. Аналіз заяв свідчить, що проблеми соціального захисту, а саме – надання грошової допомоги на лікування продовжують зростати дедалі гостріше. За 2022 рік надано по програмі «Турбота» 396 тис. грн. одноразової допомоги на лікування та копання свердловин. Усі зусилля та ініціативи депутатського корпусу направлені в першу чергу для забезпечення обороноздатності країни та підтримки структур, які безпосередньо задіяні в протистоянні ворогові, на підтримку ВПО, створення умов для безперебійного навчання дітей. Рішенням сільської ради була затверджена програма «Територіальна оборона на 2022-2024 роки». Загалом передбачено в бюджеті сільської ради 19 цільових програм, які профінансовані за рахунок коштів місцевого бюджету: -левова частина коштів – 396 тис. грн – акумульовано на лікування громадян.  Службою у справах дітей опрацьовано понад 80 питань з питань допомоги сім’ям, які   опинилися в складних життєвих обставинах. Дитині-сироті за підтримки держави придбано житло на суму 418 841 грн.

Станом на 01.10.2022 року на обліку у відділі «Служби у справах дітей» Плужненської сільської ради перебуває 10 дітей-сиріт та 4 дитини, які позбавлені батьківського піклування.

На даний час 13 дітей охоплено сімейними формами виховання, що становить 99% від загальної кількості вищезазначеної категорії дітей. З початку року до служби у справах дітей звернулося 2 громадян, щодо усиновлення дітей. Відділом надано 1 висновок про можливість бути усиновлювачем.

З метою попередження правопорушень та злочинності серед дітей, запобігання дитячій бездоглядності та безпритульності, негативних проявів у дитячому та підлітковому середовищі спеціалістами служби постійно здійснюються профілактичні рейди «Сім’я», «Діти вулиці», «Вокзал», «Підліток». Регулярно проводяться обстеження умов проживання дітей в сім’ях,  які опинилися в складних життєвих обставинах. Під час обстеження обов’язково проводиться профілактично-роз’яснювальна робота  з батьками про необхідність створення належних умов для виховання та розвитку дітей, а також про несення відповідальності за невиконання батьківських обов’язків.

За період активної фази війни з лютого 2022 року на території Плужненської сільської ради з інших регіонів прийнято близько 1000 переселенців, які розміщено у приватних будинках жителів громади, які безоплатно прихистили, обігріли, нагодували людей. А наші жителі – це є всі волонтери, які не рахуючись з особистим часом, плели маскувальні сітки, готували продуктові набори (як напівфабрикати, так і готові харчі) Депутатський корпус допомагав в приготуванні продуктів харчування, комунальними послугами, ПММ.

З комунальної власності для потреб забезпечення військових формувань та соціальної підтримки було надано:

200 л дизпалива,

50 л бензину,

Систему відеоспостереження

Автомобіль IVECO DAILY 20L2.3 VAN

Автобус ВАС

ПММ для територіальної оборони на суму 64971,50

Продукти харчування для територіальної оборони на суму 68906,8

Турбокомпресор для військової частини А 2573 на суму 23700

Причеп-тентований на суму 150 тис.грн.

Спільно з благодійними фондами активно працюємо на підтримку військових. Регулярно, раз на місяць, формується благодійні гуманітарні вантажі у «гарячі» точки, споряджаються автомобілі, медикаменти, військове спорядження, буржуйки.

Для здійснення соціальної роботи та надання соціальних послуг створено та майже 2 роки функціонує КУ «Центр надання соціальних послуг». Працівниками комунальної установи (а це 13 працівників) забезпечено надання базових соціальних послуг відповідно до державних стандартів соціальних послуг, спрямованих на профілактику складних життєвих обставин, підтримку та надання адресної соціальної допомоги вразливим категоріям населення нашої громади. По соціальній програмі виділено кошти для надання пільг окремим категоріям громадян з:

  • оплати послуг зв’язку у сумі 1271,92 грн,
  • компенсаційні виплати за пільговий проїзд на суму 78 485,89 грн,
  • надання соціальних гарантій фізичним особам, які надають послуги на професійній основі – 71927,6.

Багато людей з числа ВПО втратили житло на окупованій території. Рішенням сесії Плужненської сільської ради здійснюється капітальний ремонт будівлі Комунальної власності під гуртожиток для тимчасового проживання ВПО. В громаді регулярно вирішуються проблеми, щодо потреби ВПО. Для їхніх потреб через благодійні фонди передаємо продуктові набори, засоби гігієни, предмети побуту, іграшки для дітей, побутова техніка, постільна білизна.

Нашим освітянам та дітям для належної організації навчального процесу облаштована 5 бомбосховищ, на що витрачено близько 150 тис.грн. з місцевого бюджету.

За рік роботи ми маємо вагомі здобутки щодо надання адміністративних послуг нашим жителям, а саме збільшився перелік послуг, які надаються ЦНАПом до 94 послуг.

В сфері надання адміністративних послуг за період роботи з 01.01.2022 по 15.12.2022 працівниками ЦНАПу зареєстровано та видано 969 довідок ВПО, прийнято 420 заяв на отримання субсидії для відшкодування витратна оплату житлово-комунальних послуг, твердого палива, опрацьовано 933 заяви у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно. Надходження до місцевого бюджету за вказаний період становить 139 300 грн. надано витягів з державного реєстру у кількості 933.

Виконавчим комітетом забезпечується державна політика у сфері державної реєстрації місця проживання громадян, та зняття з реєстрації відразу після звернення до працівників.

Медицина та освіта – це пріоритети, на які звертається увага першочергово, але війна внесла свої корективи. В Плужненський АЗПСМ був придбаний твердопаливний котел, як альтернативне джерело теплопостачання електричному опаленню. В Мякотівському ліцеї  відремонтовано котельню та замінено один твердопаливний котел.

Наші пріоритети 2023 рік

  1. підтримка підрозділів збройних сил України,
  2. підтримка ВПО,
  3. розвиток та модернізація комунальних закладів,
  4. співробітництво з міжнародними організаціями,
  5. залучення інвестицій та нових проектів для поліпшення умов проживання громадян.

І на завершення PS

Хочу подякувати усім підприємцям, аграріям, фермерам, волонтерам, і простим людям, які допомогли громаді «вижити» у ці нелегкі часи, своєю допомогою, а це: і особисті кошти, і вчасно сплачені податки, і благодійна допомога. Ви зробили свій внесок у нашу Перемогу. Подяки БФ «Континенталь Фармерз Груп», ФГ Холондовичу, ФГ Семеновичу, ФГ  «Сімя 2019», ФГ «Дружба», ТОВ «ЗП Полісся» - це люди, які не забули і про наше майбутнє, і про наших маленьких громадян, які з нетерпінням чекали новорічні подарунки.

Дякую також усім, хто не долучився до благодійності і сподіваюся, що і Україна, і громада здобуде Перемогу, буде процвітаючою та квітучою країною на нашій рідній землі.

У наступному році на нас з вами чекатимуть нові виклики, однак об’єднавшись, ми зможемо досягти стабільного розвитку нашої громади. Ми разом змінюємо нашу громаду!

Разом до Перемоги!

За світле майбутнє!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь