A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плужненська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Посилена відповідальність за крадіжку, вчинену в умовах воєнного стану

Дата: 12.09.2022 12:20
Кількість переглядів: 353

Фото без опису

З початку повномасштабного вторгнення військ рф на територію України та запровадження режиму воєнного стану у державі  законодавцем посилено кримінальну відповідальність за вчинення ряду кримінальних правопорушень, в тому числі крадіжок.

Якщо звичайна дрібна крадіжка (ч. 1 ст.185 КК України) до змін вважалася не злочином, а кримінальним проступком, і за неї було передбачено покарання від штрафу до обмеження волі терміном до 5 років, то вчинення такої крадіжки в умовах воєнного стану – одразу кваліфікується за ч. 4 ст. 185 КК, за що передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Упродовж 2022 року СВ Шепетівського РУП з місцем дислокації у м. Ізяслав зареєстровано 29 кримінальних проваджень, передбачених ч. 4                     ст. 185 КК України,  з яких у  10 - процесуальними прокурорами Шепетівської окружної прокуратури з місцем дислокації в м. Ізяслав обвинувальні акти скеровано на розгляд до Ізяславського районного суду.

У 2 кримінальних провадженнях судом винних осіб засуджено до покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років, яких на підставі ст. 75 КК України звільнено від відбування покарання з іспитовим строком; інші кримінальні провадження перебувають на розгляді в суді.

Відтак, прокуратура наполегливо рекомендує  дотримуватися норм чинного законодавства, особливо в період дії воєнного стану.

 

Інформація Шепетівської окружної прокуратури


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь