A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плужненська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

У Шепетівському районі за допомогою лаванди збирали кошти на ЗСУ

Дата: 17.07.2022 22:30
Кількість переглядів: 371

Фото без опису

У селі Старий Кривин Нетішинської громади Шепетівського району організовували благодійну фотосесію на локації з лавандою. Про це на своїй сторінці у соцмережі повідомила Світлана Ясенчук, староста Старокривинського старостинського округу.

Благодійна акція тривала з 5 по 12 липня. Маленьке лавандове поле знаходиться поруч із будинком культури села.

"Придумала якось Катерина Дема, що в Кривині має бути лаванда плюс альтанка. Вторік на осінньому ярмарку назбирали грошенят і купили доски на огорожу. Рижук Юрій та Федір Дема встигли загородити нашу локацію. Готово! Є! Війна... Волонтери збирають по копійці на потреби та запити військових, госпіталів. Не маємо права стояти осторонь! Робимо рекламу і запрошуємо усіх на фотосесії. Тетяна Терещук включається в роботу, і як результат - 5000 гривень доходу."

За словами старости, усі бажаючі змогли зробити фото, а зібрані кошти від пожертв за фотосесії спрямували на допомогу захисникам України. Але на цьому історія не завершилась:

"Перецвіла квітка. Зрізаємо з Ангеліною Гаєвською, Альоною Махмет, Юлією Чеховською, Ольгою Шиляєвою, Наталією Наумук. В'яжемо букетики і веземо продавати. Андрій Ніжник, Сергій Хамрик привезли нас в Нетішин і допомогли вантажити ящики і кошики лаванди. Продаємо. Наш чотирирічний козак Лев Шиляєв (по сільському, то онук Махмета Олега) та чарівні дівчатка з Нетішина Віка, Злата з 2 школи та Марійка допомогли зібрати 15 130 гривень, які передали в Жіночий батальйон на закупівлю медикаментів в госпіталь.

В суботу зранку гарна погода і ми знову шуруємо продавати лаванду. Під вечір маємо 12 000 гривень, які передали волонтерці Антоніні Радушинській на генератор нашим артилеристам, які мочать русню. 

Один букет та сплетений Наталією Красуцькою брелок з тризубом передали хлопцям, щоб поставили в пробитому бункері старого дурнуватого маразматика). На цей раз нашим водієм став мій тато Красуцький Юрій."

Отож, в підсумку, вдалося вторгувати лаванди 33 130 гривень. Волонтери вже будуть нові плани як допомогти захисникам.

Дівчата з Старокривинського будинку культури Наталія Наумук, Катя Климчук, Юлія Чаховська та Олена Махмет підготують з сухої лаванди різні аромамішечки та ляльки мотанки. Які теж будуть реалізовувати, а кошти передадуть на зміцнення обороноздатності країни.

Наближаємо перемогу як можемо і чим можемо! Настане день і про війну вже згадаємо в минулому.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь