A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плужненська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Сплата податків –  конституційний обов’язок кожного.

Дата: 17.05.2022 14:35
Кількість переглядів: 208

Фото без опису

Сплата податків – 
конституційний обов’язок кожного.

Наразі усі повинні працювати по-максимуму, наскільки це можливо, щоб забезпечити нашій державі належний економічний тил. Всі розуміють, що економічний фронт виконує одну з основних функцій безпеки нашої держави. Якщо в умовах війни функціонує бізнес, своєчасно сплачуються податки до бюджету – це підтримує нашу країну, підтримує наш рідний край, підтримує населений пункт, в якому ми живемо. Представники податкової служби готові докладати  максимум зусиль у своїй компетенції для того, щоб бізнес мав змогу стабільно працювати.
На сьогодні державою прийнято ряд законів, які мають на меті спростити ведення бізнесу, сприяти системній сплаті податків, зменшити податкове навантаження та покликані стимулювати ефективну роботу економіки у воєнний час. Це, зокрема, Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» від 15.03.2022 №2120-ІХ, Закон № 2142-IX, Закон №1539-IX, Закон № 1914-IX, №1946-ІХ, тощо, які систематично обговорюються під час зустрічей в Ізяславській державній податковій інспекції. Зокрема, під час спілкування з платниками йшлося щодо можливості переходу на сплату єдиного податку за ставкою 2 вiдсотки доходу пiсля 01 квітня 2022 року, декларування доходів громадян, про проблемні питання застосування РРО в умовах сьогодення тощо. Додатково представники бізнесу інформуються про відновлення фактичних перевірок бізнесу. Зокрема, податківцями спільно з представниками органів місцевої влади проводяться обстеження закладів торгівлі на предмет дотримання рівня цін на основні продовольчі товари та наявність платіжних банківських терміналів для можливості проведення розрахунків за придбані товари. 
Працівники Ізяславської ДПІ готові надавати консультативну підтримку оперативно як суб’єктам господарювання так і представникам органів місцевого самоврядування, готові реагувати на звернення та забезпечувати якісний податковий сервіс.
Принагідно нагадуємо, що в Україні триває одноразове (спеціальне) добровільне декларування доходів громадян. Тобто громадяни, котрі впродовж минулих податкових періодів не декларували доходи та не сплачували повною мірою податки, саме зараз мають право на одноразове добровільне декларування активів. Особи, які задекларують активи, придбані за доходи без сплати податків, за умови сплати одноразового збору з одноразового добровільного декларування, звільняються від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності за несплату податків. Одноразове добровільне декларування доходів громадян триває з 1 вересня 2021 року по 31 серпня 2022 року включно. Державна податкова служба пропонує скористатися даною змогою легалізувати свої активи та в подальшому працювати чесно і прозоро.
Болючим питанням на сьогодні залишається наявність податкового боргу. На сьогодні, враховуючи форс-мажорні обставини запровадженням військового стану згідно з Указом Президента України від 24.02.2022 року № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні» затвердженого Законом України від 24.02.2022 року № 2102-ІХ (у зв’язку із військовим вторгненням Росії та територію України), своєчасна сплата податків та зборів є основним фінансовим інструментом наповнення бюджету. Велике значення набуває дотримання податкової дисципліни щодо повної та своєчасної сплати як самостійно задекларованих сум податків та зборів до державного та місцевого бюджетів, так і наявної заборгованості юридичними особами та фізичними особами – підприємцями, які мають бізнес на територіях, де не ведуться активні бойові дії з метою посилення української економіки, у тому числі збільшення обсягів забезпечення української армії та сил територіальної оборони України.
Станом на 1 травня 2022 року сума податкового боргу по фізичних особах Ізяславщини становить 1623,4 тисяч гривень, а це, в свою чергу, недоотримані заробітні плати вчителів та лікарів, наведення порядку в місті та селах, належний стан доріг та їх освітлення, та інші витрати на соціальну сферу та дотримання правопорядку на нашій території. 
Найбільша кількість боржників та, відповідно, сума боргу рахується саме за громадянами та фізичними особами – підприємцями Ізяславської громади – це 1316,7 тис.грн. (957 випадків), в тому числі ФОПами заборговано 130 тисяч грн. єдиного податку. Найбільша сума боргу саме по майнових податках – по податку на нерухоме майно 720,5 тисяч гривень та по земельному податку – 244,9 тис.грн. 
По Плужненській ОТГ 254 фізичні особи заборгували 222,6 тис.грн (найбільший борг по  податку на нерухоме майно – 94 тис.грн. та земельному податку – 31,7 тис.грн).
По Сахновецькій громаді борг по фізичних особах склав 84,1 тис.грн по 170 платниках, (найбільше – по земельному податку 37,3 тис.грн).
Крім того інформуємо, що працівниками Ізяславської ДПІ систематично поводиться роз’яснювальна робота щодо необхідності дотримання платниками податкової дисципліни в частині сплати податків до бюджету, особливо в період воєнного стану.
Звіритися про свій стан розрахунків з бюджетом кожен платник (юридична особа, підприємець чи громадянин) може особисто через свій електронний кабінет платника за посилання https://cabinet.tax.gov.ua, за телефонами 4-21-10 та 4-15-47, або ж відвідавши особисто Ізяславську ДПІ за адресою м.Ізяслав, вулиця Незалежності,43.
Одночасно хочеться відзначити, що за оперативними даними у квітні 2022 року  платниками території обслуговування Ізяславської ДПІ в цілому забезпечено надходжень до місцевого бюджету в сумі 16,9 млн.грн, зокрема ФОП сплачено єдиного податку в сумі 1164,5 тис.грн (Ізяславська МГ – 993,9 тис.грн). Дякуємо всім платникам за активну життєву позицію!

Ізяславська державна податкова інспекція.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь