A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плужненська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Працюємо задля забезпечення соціальних гарантій застрахованим особам та потерпілим на виробництві

Дата: 28.04.2022 14:36
Кількість переглядів: 247

Працюємо задля забезпечення соціальних гарантій застрахованим особам 
та потерпілим на виробництві

 

Одним із основних завдань Фонду соціального страхування України та його робочих органів відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23.09.1999 №1105-ХІV є фінансування витрат, пов’язаних з наданням матеріального забезпечення, страхових виплат та соціальних послуг застрахованим особам та потерпілим від нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання. 
Попри впровадження в Україні воєнного стану управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області та його відділення забезпечують виконання статутних напрямів діяльності щодо загальнообов’язкового державного соціального страхування. Зокрема, фахівці Шепетівського відділення управління виконавчої дирекції Фонду в Хмельницькій області продовжують роботу задля надання усіх видів допомог і страхових виплат. Здійснюється фінансування допомог у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, по вагітності та пологах, на поховання. Також здійснюється фінансування щомісячних страхових виплат та всіх видів догляду особам, потерпілим в результаті нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання.
З початку року Шепетівським відділенням прийнято та опрацьовано 1093 заяви – розрахунки на фінансування матеріального забезпечення для 2915 осіб на суму 12,2 млн гривень, а саме:
по тимчасовій непрацездатності для 2818 осіб на суму майже 10 млн гривень;
по вагітності та пологах для 69 осіб на суму 2,0 млн гривень;
по ізоляції від COVID-19 – 28 осіб на суму 17,6 тис. гривень;
на поховання по 11 випадках на суму 45,1 тис. гривень.
З початку війни Шепетівським відділенням опрацьовано та прийнято до оплати заяви-розрахунки для надання матеріального забезпечення на суму 5,3 млн гривень, зокрема:
  - через хворобу, або догляд за хворим членом сім’ї – 4,7 млн гривень;
   - по вагітності та пологах – 613,9 тис гривень;
   - на поховання – 16,4 тис. гривень.
Зазначимо, саме від дати подання заяви-розрахунку залежить дата фінансування лікарняних і декретних виплат. Слідкувати за станом виплат від Фонду соціального страхування України застраховані особи можуть у телеграм-каналі Фонду https://t.me/socialfund за тегами #фінансування_оперативно і #фінансування_страхувальників.
На сьогоднішній день на обліку у відділенні перебуває 299 осіб, потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання, серед яких 20 внутрішньо переміщених осіб та 32 особи, які мають право на страхові виплати в разі втрати годувальника.     
За період від початку року потерпілим на виробництві відшкодовано щомісячних страхових виплат в разі часткової чи повної втрати працездатності на суму 2,9 млн грн (у тому числі за два місяці війни – 1,5 млн гривень). Страхові виплати особам, які мають на це право в разі втрати годувальника склали 368,3 тис грн (у тому числі з початку війни – 180,9 тис. гривень). 
Відділенням з початку року за рахунок коштів Фонду соціального страхування України профінансовано надання медико-соціальних послуг відповідно до індивідуальних призначень та показів потерпілих на загальну суму 231,5 тис. грн (у тому числі з початку війни – 127,5 тис. гривень).
Разові виплати в разі смерті та стійкої втрати працездатності потерпілих на виробництві склали 18,9 тис. гривень. Загалом на щомісячні виплати та інші витрати, передбачені чинним законодавством для потерпілих від нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання відділенням спрямовано 3,608 млн грн (у тому числі з початку війни – 1,8 млн гривень).
Загалом від початку року застраховані особи і  потерпілі від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання восьми територіальних громад, на які поширює свою діяльність Шепетівське відділення, отримали від Фонду соціального страхування України матеріальне забезпечення, страхові виплати та інші медико-соціальні послуги на загальну суму 15,9 млн грн, у тому числі виплати матеріального забезпечення та страхових коштів, які проведено в період з 24 лютого по теперішній час склали 7,1 млн гривень.
На сьогоднішній день на обліку у Шепетівському відділенні перебуває 5618 страхувальників, з яких: юридичні особи – 1813 (32,1%), фізичні особи – підприємці 3795 (67,9%) та члени фермерського господарства – 10  (0,2%).
За результатами проведених відділенням протягом І кварталу поточного року планових та позапланових перевірок щодо правильності використання страхових коштів Фонду соціального страхування України до страхувальників застосовано фінансових санкцій на суму 1,7 тис. гривень.
Загалом у поточному році на дохідний рахунок надійшло 59,3 тис. грн страхових коштів, у тому числі погашено заборгованість минулих років по страхових внесках на суму 57,6 тис. грн а саме:
ДП «Підприємство ДКВСУ (№98)» – 6,7 тис. гривень;
ДП «Підприємство ДКВСУ (№31)» – 50,9 тис. гривень.
Попри умови воєнного стану Шепетівське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області продовжує працювати та виконувати свої функції у штатному режимі. Фахівці відділення роблять все належне аби застраховані особи та потерпілі на виробництві, у тому числі особи із інших регіонів, які покинули своє місцезнаходження у зв’язку з проведенням бойових дій, не залишились без кваліфікованих консультацій та роз’яснень з питань загальнообов’язкового державного соціального страхування.
Всі застраховані особи та потерпілі на виробництві, у тому числі вимушені переселенці, а також страхувальники можуть отримати у відділенні фахові консультації із зазначених питань за тел. 0380-4-08-91; 0380-4-02-25, за допомогою електронної пошти e-mail:shep.km@fssu.gov.ua, або особисто звернувшись за адресою: м. Шепетівка, вул. Островського, 6. 


Валентина Гаврилюк, 
в.о. начальника Шепетівського відділення 
управління виконавчої дирекції Фонду

оціального страхування України 
в Хмельницькій області 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь