A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плужненська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

До 36-х роковин Чорнобильської катастрофи

Дата: 26.04.2022 11:28
Кількість переглядів: 210

Шановні учасники ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС!

Мешканці громади!

     Тридцять шість років тому на Чорнобильській атомній електростанції сталася найбільша техногенна та гуманітарна катастрофа минулого століття.
     Страшна ядерна аварія стала серйозним випробуванням та уроком для всього людства. Відлуння цієї катастрофи ще довго будуть ятрити душі людей. Наслідки вибуху досі відчувають на собі і природа, і люди.
Наша пам’ять і пам’ять наступних багатьох поколінь знову і знову повертатиметься до трагічних квітневих днів 1986 року. Це була боротьба людей з вогнем у ядерному пеклі. Вони рятували не лише атомну станцію, Прип’ять, Чорнобиль… Вони рятували Україну та весь світ.
     Горе народжує не тільки героїзм, але в екстремальних умовах висвітлює всі кращі людські якості. Трагедія на ЧАЕС підтвердила це ще раз із вражаючою простотою. Перемога в битві з атомною стихією, за якої, затамувавши подих, стежили всі народи планети, була здобута завдяки мужності та самовідданості пожежних, військовослужбовців, фахівців і медичних працівників, які виконали свій професійний і громадянський обов'язок.
        Багатьох учасників ліквідації, на жаль, сьогодні вже не має серед нас. Але ми низько схиляємо голови перед їх подвигом та відвагою, а також вшановуємо живих героїв.
     Низький уклін ветеранам чорнобильських подій, які не забувають про загинувших товаришів, підтримують їх сім'ї, активно займаються громадською діяльністю.
     Від імені всієї Костянтинівської міської територіальної громади бажаємо учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС та постраждалим від її наслідків, їх родинам міцного здоров’я, миру, злагоди та щастя. Хай завжди поруч з Вами буде людська подяка та підтримка.
     Чорнобильська катастрофа завжди буде нагадуванням про відповідальність людства за долю планети, а пам’ять про ті події навчить нас цінувати мир, спокій і безпеку.

З повагою, сільський голова Віталій МАРТИНЮК.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь