Плужненська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Зміни до програми “Доступні кредити 5-7-9%”: підтримка посівної кампанії та активізація підприємств

Дата: 31.03.2022 09:45
Кількість переглядів: 278

Для підтримки сільськогосподарських підприємств з метою забезпечення посівної кампанії, а також активізації всіх видів підприємницької діяльності у період воєнного стану Уряд, за ініціативою Президента України, вніс низку змін до Державної програми “Доступні кредити 5-7-9%”.
Аби обговорити основні законодавчі зміни перший заступник начальника обласної військової адміністрації Сергій Тюрін зустрівся з представниками банківських установ області, які долучилися до реалізації таких нововведень (АТ “Ощадбанк”, АБ “Укргазбанк” та філії АТ “Укрексімбанк” в м. Хмельницький).

Фото без опису
Представники банківських установ області запевнили, що вони активно долучаються до реалізації основних нововведень і готові працювати з підприємцями та аграріями, аби підібрати для них найвигідніші умови кредитування та ведення бізнесу. Наразі будь-який бізнес протягом дії воєнного стану та місяць після його завершення може отримати кредит під 0%. Також збільшено максимальну суму кредиту до 60 млн грн. Водночас, за їх словами, не можуть взяти кредит підприємства, учасником або кінцевим бенефіціаром яких є громадяни держави-агресора або ж особи, які належали до терористичних організацій.
Крім того, як тільки Фонд розвитку підприємництва укладе з уповноваженими банками угоду про співпрацю щодо кредитування усього спектру бізнесу, програма “Доступні кредити 5-7-9%” одразу розпочне свою роботу. Разом з тим, наголошено, що бізнес уже зараз може подавати свої заявки до банків.

Фото без опису
В свою чергу, Сергій Тюрін заначив, що в умовах сьогодення Хмельниччина, як і усі західні області, мають працювати з подвійною потужністю, аби втримати економіку України та забезпечити регіони, де ведуться активні бойові дії усім необхідним.

Принагідно нагадаємо основні нововведення до Програми «Доступні кредити 5-7-9%» з метою підтримки сільськогосподарських товаровиробників:

- Програма розширена на середні підприємства з річним доходом до 50 млн євро (раніше було 20 млн євро) та на великі підприємства з річним доходом більше 50 млн євро незалежно від кількості працюючих.

- Максимальна сума кредиту для всіх суб’єктів підприємництва збільшена з 50 млн грн до 60 млн грн з урахуванням групи пов’язаних компаній.

- Процента ставка – 0% річних.

- Ціль кредитування: інвестиційний кредит на придбання сільськогосподарської техніки та кредит на поповнення обігових коштів для придбання насіння, добрив та паливно-мастильних матеріалів.

- Строк кредиту – 6 місяців.

- Термін подачі заявки на участь у програмі – до 31 травня 2022 року.

- Розмір кредитної гарантії – 80% від суми кредиту суб’єкта мікро, малого та середнього підприємництва (крім суб’єктів великого підприємництва).

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь