A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плужненська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Щодня наша Плужненська громада  працює на підтримку наших військових, нашої України!

Дата: 25.03.2022 11:30
Кількість переглядів: 610

Не тільки Збройні Сили, але й вся наша держава, кожен на своєму місці зараз роблять все можливе, щоб витримати тяжкий удар, завданий огидним сусідом. Вся Україна тепер нагадує єдиний організм, що бореться за власне життя та за власне майбутнє. У цей час успіх загальної справи залежить від кожної частинки цього великого організму. Не тільки армія та волонтери – працівники місцевого самоврядування роблять чималий внесок у майбутню перемогу. 

Щодня наша Плужненська громада  працює на підтримку наших військових, нашої України!
Наші громадяни   працюють в гуманітарному тилу допомагаючи нашим захисникам, хлопцям з територіальної оборони, переселенцям та усім її потребуючим. Вони печуть хліб, пиріжки; готують рисовники, гречаники,  закривають тушонку.
Наші підприємці швидко реагують на звернення про допомогу: доставляють м'ясо, муку, інші продукти харчування для тимчасових переселенців.
Дякуємо усім за активну волонтерську позицію, небайдужим за допомогу!
З такою підтримкою ворогу нас не зламати та не перемогти.

с. Плужне

1. Плетуть маскувальні сітки у будинку культури с. Плужне.
2. Збирають гуманітарну допомогу на базі Плужненського ліцею, Плужненської гімназії.
3. Відправляють допомогу на склади у військові частини, розташовані у Хмельницькій області, на територію проведення військових дій, в лікарню «Охматдит».
4. Надається допомога підприємців для збору допомоги (Данканич І.М., Мартинюк В.Г., «Мрія Сервіс», підприємці Ліщук О.Р., Борилюк О.М., АГРОФІРМА Домбровського О.Р.).
5. Облаштування бомбосховища на території Плужненської дільниці РОВР Хмельницької області силами працівників дільниці. Матеріальна допомога у сумі 4 200 грн. на придбання ліків для військових.
6. Добровольці територіальної оборони громади допомогли облаштувати бомбосховище.
7. Підприємець Данканич І.М. допоміг облаштувати бомбосховище за допомогою працівників Плужненського ліцею.


З перших днів війни вчителі Плужненського ліцею ім. Бортника були активними учасниками плетіння  маскувальних сіток у будинку культури  с. Плужне. Збирали продукти харчування для бійців, організували пункт благодійної допомоги тимчасово переміщеним особам, куди жителі громади зносять продукти, засоби гігієни, одяг, взуття. Для переселенців, які  прибувають до громади надають допомогу. Пункт допомоги працює щоденно з 09.00 до 15.00. Також на базі ліцею працюють жительки с. Плужне, які готують смаколики. За цей період ми відправили допомогу: 02.03 у  м. Хмельницький (перевізник Хом’як Л.), 04.03 на Одесу (перевізник Мухльо О.), 08.03 м. Шепетівка (перевізник Штундер А.), 09.03.м. Новоград-Волинський (перевізник Ліщук Р), 13.03 лікарня «Охматдит» (перевізник Ліщук Р.), 14.03 м. Дубно, 15.03. м. Київ ( перевізник Яковенко А.), 16.03 м. Ізяслав (перевізник Лісовський М.), 18.03 м. Шепетівка (перевізник Штундер А.), 19.03 м. Ізяслав (перевізник Ковальчук С.), 20.03. м. Шепетівка (перевізник Зламан І.), 22.03 у Шепетівку (перевізник Штундер А.), Донецька область через «Нову пошту», 25.03 Охтирка (перевізник Яцюк С.), с. Цвітоха  (перевізник Штундер А.).

М’якотівський округ

1. Пункт прийому гуманітарної допомоги у  М’якотівському ліцеї (речі для переселенців, продукти харчування для військових та переселенців).
2. Працівники ДНЗ с. М’якоти готували їжу для бійців та переселенців.
3. Пастор Юрій церкви с. Сивір (християн віри євангелістів) надав благодійну допомогу у розмірі 5 000 грн. для придбання ліків для військових.

 Шекеренецький округ

Неодноразово було доставлено в одну із частин допомогу, приготовлену небайдужими людьми нашого старостинського округу № 2: села Шекеринці, Нове Гутисько, Стара Гутиська, Добрин.  Заповнена машина  смаколиками, виготовленими  умілими жіночими руками,  а саме: домашнє печиво, вареники з різними начинками, котлети, різні салати, голубці,  солодкі пиріжки,  пиріжки з м’ясом і ще  багато іншого. Висловлюємо подяку усім, хто намагається допомогти. Не називаємо усіх поіменно,  тому що це буде дуже великий список. Кожен із вас знає свій вклад: хто продуктами,  хто коштами, хто речами…
За зібрані кошти ми змогли придбати нашим хлопцям-захисникам «розгрузки», які їм так необхідні.
Велика шана і подяка усім небайдужим людям, які не залишаються осторонь у цей  нелегкий час.
Разом  до перемоги!


Кунівський округ

24 лютого 2022 року Російська Федерація розпочала війну проти України. Віроломний обстріл російськими ракетами о 5 годині ранку української території розділив наше життя навпіл: мирне життя і війна. Війна згуртувала усіх українців, наші збройні сили дають рішучу відсіч агресорам. Працівники Кунівського ліцею вносять свій вклад у перемогу: зібрано продуктову допомогу, засоби гігієни, одяг, гроші. Двічі на тиждень відправляються страви, приготовлені у шкільній їдальні працівниками закладу. Ми робимо все, від нас залежне, для ПЕРЕМОГИ! СЛАВА УКРАЇНІ!

Борисівський округ

З перших днів війни було організовано збір гуманітарної допомоги в приміщенні старостинського округу №1 с. Борисів, до якого долучилися усі мешканці села. Зібрані продукти, одяг та засоби гігієни було передано до волонтерського штабу в м. Ізяслав, також частина передана до Плужненської гімназії Хмельницької обласної ради, де готували страви на блокпости. Священником Борисівського Свято-Іоанно-Богословського храму отцем Василієм Дукачем також було організовано продуктовий збір серед прихожан, частина відправлена у військові частини, інша була використана для приготування готової їжі на міні кухні, яку розгорнули небайдужі та ініціативні люди, приміщення для приготування надав Олійник Сергій Олександрович, готова продукція регулярно, два рази на тиждень, відправляється до військових частин м. Шепетівка, м.Старокостянтинів та смт. Смига.
Велика подяка всім небайдужим людям за надану допомогу!

Місяць незламності, місяць щоденної мотивації та згуртованості. Саме так педагоги Борисівського ліцею характеризують свою діяльність сьогодні, навігуючи між турботою про своїх вихованців, онлайн-уроками та волонтерською діяльністю.
Цієї весни, як і у 2014 році, ліцей став одним із осередків національного спротиву, центром різнорідної волонтерської діяльності у громаді.
З перших днів війни усі працівники закладу освіти  організувались у монолітну команду, котра росла і міцніла небайдужими  жителями села Борисів. У кожного з них – своє завдання, свій рубікон: 
-    «розвантажувальній» групі зустрічати місцевих жителів, які зносять-звозять продукти харчування, засоби гігієни, теплий одяг та медикаменти для нашого війська і вимушених переселенців;
-    «Пакувальній» групі забезпечити усіх картонними коробками, пластиковими відрами, харчовими контейнерами, скотчем і плівкою. А ще – двічі на тиждень спакувати провізію і завантажити продуктові буси, котрі регулярно курсують до міст Старокостянтинів, Шепетівка та смт Цвітоха.
-    Майстриням сіткоплетіння розробити тканину на смужки для виготовлення вкрай необхідних у гарячих точках маскувальних сіток;
-    групі «Турбота» налагодити зв’язок із тимчасовими переселенцями, забезпечити їх вкрай необхідними продуктами харчування, засобами гігієни та одягом. Родинам, у яких є діти шкільного віку (їх наразі 11) надати психологічну підтримку, доступ до онлайн освіти у ліцеї, підручники та елементарне шкільне приладдя малюкам.
Постійну оборону у ліцеї тримає і «кулінарний фронт», що розгорнувся з перших днів війни у шкільному харчоблоці. Надійний тил активного жіноцтва готує нашим захисникам довгострокові і «оперативні» страви, замішані на молитві і вірі у швидку перемогу. 
Вражає самоорганізація і згуртованість не лише борисівчан, а і переселенців, котрі знайшли прихисток у громаді і влились у педагогічний колектив. 
Ось і нині такий «кулінарний десант» із педагогів, батьків та біженців із Чернігова,  Києва, Житомира, Немешаєво згуртувався у благодійному дійстві – приготуванні традиційних українських бендериків воїнам світла, нашим захисникам.
Ось так – усі разом, та кожен на своєму місці, творимо надійний тил, щоб пришвидшити омріяну Перемогу.


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь