A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плужненська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

День Соборності у громаді!

Дата: 23.01.2022 12:34
Кількість переглядів: 266

22 січня Україна відзначає День Соборності, приурочений до Акту об'єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.

День Соборності – одне з найважливіших державних свят, роль якого в історії країни важко переоцінити. Офіційно святкувати День Соборності почали лише у 1999 році після Указу президента Леоніда Кучми. Також цього дня згадують підписання Четвертого Універсалу Центральної Ради. Це сталося роком раніше – 22 січня 1918 року. Цим документом проголошувалася повна незалежність УНР. Оскільки це свято пов’язане з процесом об’єднання українських земель, заходи, що проводяться 22 січня, покликані відобразити саме його. Кожного року в Україні проводяться тематичні заходи виховного змісту в інтересах єдності та зміцнення громади, адже соборність передбачає не лише пам’ять про минуле. Хоча велика заслуга підписання мирного договору, та визнання самостійної Української Народної Республіки належить Героям Крут, які стали прикладом для майбутніх поколінь, в наш час борці за незалежність України – то учасники операції об’єднаних сил, антитерористичної операції, а також всі хто допомогає тримати Україну в єдності та цілісності. 

День Соборності України – день, який символізує єдність земель України. Це одне з найважливіших свят нашої країни, яке підкреслює, що ми всі – це один народ і ніякі рубежі не зможуть нас розділити.

 

,

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь