A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плужненська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Відбулася двадцять перша сесія Плужненської сільської ради

Дата: 26.12.2021 13:00
Кількість переглядів: 952

23 грудня 2021 року в  залі засідань Плужненської сільської ради  відбулося пленарне засідання двадцять першої сесії   восьмого скликання.  
Вів  засідання сільський голова Віталій Мартенюк.   На розгляд порядку денного було  винесено  18  питань.
Напередодні  сесії  відбулися  засідання  постійних комісій сільської ради, на яких розглянуто  проєкти рішень, попередньо внесених до проєкту порядку денного.
Одноголосно погоджено рішення про  бюджет  на  2022 рік та та про уточнення бюджету на 2021 рік. Доповідали  начальник  відділу фінансів Ковтун І.В. та голова постійної комісії з питань планування, фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку Жигадло  Іван А.нтонович, який токож доповів по питанню про  надання  допомоги громадянам.
В ході сесійного засідання депутати розглянули низку цільових програм – цільову програму захисту  населення і територій   від надзвичайних ситуацій  техногенного та природного  характеру в Плужненській   сільській раді на 2021-2025 роки; Програму відшкодування   вартості проїзду  хворим підвідомчої  території Плужненської  сільської  ради з хронічною нирковою недостатністью, які  отримують гемодіаліз в амбулаторних умовах на 2022 рік; Програму  організації  громадських робіт на 2022-2025 роки та прийняли відповідні рішення. Також було внесено зміни  в  програму Турбота.
На сесійному засіданні депутати  розглянули питання  погодження КП «Лісомисливське господарство» тарифів на послуги з водопостачання на 2022 рік (докдадно доповіла бугалтер КП "Лісомисливське господарство" Веремейчук Н.М.) та про затвердження Положення про умови та  порядок  надання платних соціальних послуг, затвердження розрахунку та тарифів на платні соціальні послуги КУ «Центр надання соціальних послуг» Плужненської сільської ради на 2022 рік ( доповіла  спеціаліст Бортник Л.В.).
Секретар сільської ради  Семенишина Л.П. проінформувала про про   затвердження  Плану роботи Плужненської сільської  ради  з підготовки проектів  регуляторних  актів  на  2022 рік, про затвердження структури  апарату сільської  ради  на  2022 рік та  Про схвалення звернення  депутатів Плужненської сільської  ради до Шепетівської  районної ради Хмельницької  області.

ЗВЕРНЕННЯ

депутатів Плужненської  сільської ради  щодо недопущення закриття стаціонарних поштових відділень «УКРПОШТИ» 

Уряд ухвалив постанову від 29.03.2021 № 277 «Про додаткові заходи щодо організації виплати і доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України», відповідно до якої пенсіонерів, які отримують пенсії через «Укрпошту», переведуть на обслуговування в банках.
Тобто в селах, де мешкає менше двох тисяч осіб, планують закрити поштові відділення. Листоношів замінять на «мобільні пошти», які приїздитимуть кілька разів на місяць.
Люди похилого віку, не лише в нашій області, а й по всій Україні, збентежені тим, що не зможуть отримати пенсії. Їм зручно працювати із листоношами, які приносять пенсію додому та одразу дають квитанцію про оплату. 
Хочемо зазначити, що поза увагою залишається питання сплати за житлово-комунальні послуги, що також здійснюється з використанням системи "Поштовий переказ". Варто зауважити, що у сільській місцевості альтернативи цій системи зазвичай немає. А, враховуючи сучасний стан банківської системи, альтернатив "Укрпошті" стає все менше також і у містах. Крім того, у поштарів можна було придбати друковану періодику тощо.
Дуже прикро, що «Укрпошта» вирішила закрити відділення у селах, де менше 1 200 жителів, посилаючись на те, що платежі можна здійснювати через Інтернет. Справа у тому, що старші люди не вміють користуватися Інтернетом, він не скрізь є і не всі пенсіонери мають сучасні мобільні телефони із можливістю завантажувати додатки, також, гострою є проблема з отримуванням якісного мобільного інтернету та зв’язку.
Крім цього, жителі віддалених і малочисельних населених пунктів – це, переважно, люди віком понад 60 років. Багато з них мають проблеми зі здоров’ям, не можуть самостійно пересуватися або не мають можливості дістатися до автівки «Укрпошти», котра приїжджатиме в село на кілька годин двічі на тиждень. Банкоматів в селах немає, а у магазинах розрахунок здійснюється готівкою. 
Люди обурені, листоноші занепокоєні, адже нововведення призведе до скорочення працівників пошти та погіршення якості надання послуг жителям населених пунктів територіальних громад Хмельницької області.
Жителі сіл громади  звертаються до  сільського  голови та до депутатів із проханням не допустити закриття поштових відділень.
Ми, депутати Плужненської сільської ради, не можемо залишитися осторонь цієї проблеми, тому  просимо депутатів  Шепетівської районної  ради Хмельницької  області звернутися  до Президента України та Прем`єр-міністра України  щодо  недопущення закриття стаціонарних поштових відділень «УКРПОШТИ».

Окрім того, депутати розглянули питання Про  створення  Комунального закладу  «Молодіжний центр національно-патріотичного виховання «Великорадогощанська січ» Плужненської сільської ради» (доповів  інструктор Мельник М.В.).
Решта питань стосувалися виділення земельних ділянок із земель запасу Плужненської сільської ради, виготовлення і затвердження документації із землеустрою та інші.
За усіма питаннями депутатами були прийняті відповідні рішення. 

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь