A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плужненська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Рік діяльності Плужненського сільського голови:

Дата: 08.12.2021 21:21
Кількість переглядів: 625

Рік діяльності Плужненського сільського голови:

Рівно рік тому стартувала діяльність депутатського корпусу Плужненської сільської ради. Протягом року сільська рада восьмого скликання плідно працювала та у своїй діяльності продемонструвала результати щодо ефективності забезпечення соціально-економічного розвитку регіону, використання бюджетних коштів. Варто зазначити, що депутати сільської ради брали активну участь у житті територіальної громади, інтереси якої вони представляють в сільській раді. 
     Забезпечення якісною освітою дітей – основне завдання влади і громади. Сільською радою постійно приділяється увага покрашенню матеріально-технічної бази та енергоефективності загальноосвітніх закладів громади. Завдяки сприянню депутатів обласної ради цього року отримано шкільний автобус для територіальної громади. Транспорт придбано за цільовою програмою «Шкільний автобус» на умовах спів фінансування – 70% державного та 30 % місцевого бюджетів.
 «Злагоджена діяльність депутатського корпусу у поточному році продемонструвала багато позитивних змін. Насправді цілей та планів дуже багато, вже є певні результати, однак ми не будемо зупинятись на досягнутому. Депутатський корпус сільської ради націлений на продуктивну роботу для прогресивного розвитку нашої громади.
Підтримка закладів охорони здоров’я є одним із пріоритетних напрямків роботи  нашої громади. Для реалізації медичних програм та розвиток комунальних закладів на 2021 рік було передбачено 300 тис. грн., які спрямовані на оплату праці 7-ми фельдшерів ФАПів, отримано субвенцію з державного бюджету на придбання препаратів інсуліну. 
Цьогоріч вперше і суттєво поповнився автопарк екстреної  медичної допомоги новим автомобілем «Швидкої допомоги», автомобіль «Toyota» б/у, який буде передано на баланс АЗПСМ.
По Програмі «Питна вода» територіальна громада забезпечила на території громади проведення робіт з будівництва нових скважин та реконструкцію існуючої системи водопостачання в с. Шекеринці. Наша громада спрямовує фінансовий ресурс місцевого бюджету на забезпечення якісною питною водою жителів усієї нашої громади. Спільно Концепції Загальнодержавної цільової соціальної програми «Питна вода України» на 2022-2026 роки.
Спільно з обласним проектом з протидії насильства проваджується проект «Школа без булінгу», спрямований на формування безпечного середовища в закладах освіти, на покращення обізнаності з питань профілактики булінгу та протидії насильству.
Підтримка екологічного проекту  «Хмельниччина йде на чистоту» та «Япомога»: - це актуальний проект оскільки ситуація з твердими побутовими відходами в області залишається досить гострою проблемою. Збирання, сортування -  це ті пріоритети Програми, які посильні для нашої громади. Встановлення сортувальних ящиків для пластика, скла – це початок, нововведення екологічного проекту.
Підтримка учасників АТО/ООС та інших військових конфліктів, піклування про членів сімей загиблих учасників бойових дій – у пріоритеті діяльності сільської ради.
В здоровому тілі – здоровий дух – вираз відомий з часів Стародавнього Риму. Враховуючи небезпечну залежність сучасних дітей від комп’ютерного світу дуже важливих наявність в громаді місць для активного відпочинку на свіжому повітрі. Подібне місце з’явилося в парку с. Плужне, де була створена дитяча локація за гроші державної субвенції за сприяння народного депутата України Олени Копанчук. 
Також за сприяння держави за гроші субвенції у віддалені села нашої громади проведено широкосмуговий інтернет.
Центральна бібліотека – це культурний осередок громади. Сучасне приміщення з книгосховищем, з комп’ютерним обладнанням завжди відкрите для жителів нашої громади.
Для наближення усіх адміністративних послуг, соціальних послуг для жителів нашої громади в територіальній громаді відкрито ЦНАП з певним переліком інформаційних  карток. 
Я та весь депутатський корпус будемо виконувати взяті на себе зобов’язання сприяти економічному розвитку громади.
Всього за звітний період відбулося 20 пленарних засідань сесій сільської ради восьмого скликання, на яких розглянуто 335 питань. Усі питання були попередньо детально опрацьовані на засіданнях постійних комісій сільської ради, згідно з вимогами законодавства, і за необхідності виносились на розгляд сесій, що дозволило у конструктивному руслі працювати безпосередньо на пленарних засіданнях та приймати відповідні рішення.
За звітний період проведено 12  засідань виконавчого комітету,  зареєстровано 2806 звернень громадян.
Тому актуальними напрямками для роботи у 2020 році вважаю:
•    подальша робота по оптимізації та ефективному використанні бюджетних коштів (тендерні закупівлі, широке використання „ProZorro“, та інші);
•    покращення матеріально-технічної бази освітніх, культурних, медичних та комунальних підприємств;
•    подальший розвиток інфраструктури населених пунктів (дороги,  водопостачання та водовідведення).
У планах  роботи  на майбутнє  ще досить багато. Сподіваємося на співпрацю з усіма підприємствами, установами і організаціями, які розміщені на території сільської ради та і самих жителів громади. Хотілося б усі ці плани втілити в  реальність.
Зичу нам усім миру, добра, злагоди, підтримки, достатку та нових звершень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь