A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плужненська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Локомотивами розвитку інклюзії мають стати територіальні громади – Марина Лазебна

Дата: 02.12.2021 10:27
Кількість переглядів: 313

Локомотивами розвитку інклюзії мають стати територіальні громади – Марина Лазебна

Саме у територіальних громадах будуть втілюватись інклюзивні проекти для соціальної підтримки людей з інвалідністю. Про це заявила Міністр соціальної політики України Марина Лазебна на відкритті першого форуму „4і інклюзія”, організованого Мінсоцполітики спільно з ЮНІСЕФ за підтримки ГО „Сенсоріка” і присвяченого Міжнародному дню людей з інвалідністю. 
«Важливими і необхідними учасниками роботи нашого форуму є представники громад,і Мінсоцполітики планує постійно розширювати їх залученість до його роботи. Саме у громадах будуть втілюватись напрацювання та проекти, які ми визнаємо ефективними. Саме громади знають, як краще витрачати кошти, які вони і держава виділяють на розвиток інклюзії», – підкреслила Марина Лазебна. 
Вона зазначила, що найближчим часом Мінсоцполітики спільно з громадами буде запроваджувати інклюзивні послуги в рамках пілотного проекту ,,Розвиток соціальних послуг”. Це денний догляд дітей з інвалідністю, осіб з інвалідністю, осіб похилого віку, послуги підтриманого проживання,забезпечення супроводу під час інклюзивного навчання, соціальний супровід при працевлаштуванні та на робочому місці, тимчасовий відпочинок для батьків або осіб, які їх замінюють, що здійснюють догляд за дітьми з інвалідністю, та інші необхідні людям послуги. Доповнення цього переліку буде здійснюватись за результатами аналізу пропозицій громад. 
Міністр також додала, що комплексна робота з розвитку інклюзії буде паралельно здійснюватись на ключових напрямах – від вирішення побутових проблем до гарантування здобуття якісної освіти людьми з інвалідністю, від створення доступного простору до забезпечення гідного працевлаштування. 
«Проблеми людей з інвалідністю – це проблеми не їх, а всього нашого суспільства, кожного з нас. І наш форум стане постійно діючим майданчиком розбудови інклюзивної України, який буде генерувати нові ідеї, оцінювати їх на життєздатність і разом з Міністерством та громадами втілювати у життя» – сказала Марина Лазебна.


Довідка.

«Модернізація системи соціальної підтримки населення України» – проєкт, який реалізує Міністерство соціальної політики України за підтримки Світового банку. Мета проєкту – сприяння успішному здійсненню соціальних реформ, спрямованих на зменшення бідності та підвищення соціального захисту найуразливіших груп населення.
У рамках проєкту удосконалюються процеси надання соціальної допомоги, покращується адміністрування соціальних виплат і послуг, стимулюється розвиток сімейних форм виховання та соціальна підтримка дітей-сиріт і сімей з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь