Плужненська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Реформа "Укрпошти" - "Пересувні відділення" та графік обслуговування на території Плужненської громади

Дата: 29.11.2021 09:06
Кількість переглядів: 523

Пересувне відділення поштового зв’язку (ПВПЗ) — це повноцінне поштове відділення, яке приїжджає у невеликі села та хутори з населенням до 1200 жителів. Пересувні відділенні потрібні для того, аби жителі навіть найвіддаленіших і найменших населених пунктів України отримали всі потрібні їм поштові, логістичні й фінансові послуги.

Навіщо це селу?

Укрпошта — єдиний національний поштовий оператор зі 100% покриттям. Для понад 12,6 млн жителів хуторів, сіл та селищ саме пошта є місцем, де можна отримати всі послуги. Адже через низьку щільність населення там немає базової інфраструктури: аптек, банків, магазинів та інших благ цивілізації. Укрпошта взяла за мету якісно вплинути на рівень розвитку сіл, а тому трансформувала стаціонарну пошту у новий формат, завдяки чому є можливість отримувати 100% сучасних послуг біля дому.

Бригада пересувного відділення доставляє ліки, періодику й посилки, приймає оплату за комунальні платежі тощо. Завдяки пересувним відділенням у селах розвивається малий бізнес — можна відправляти свої товари поштою у будь-який куточок країни та за кордон.

Успішний досвід в Україні

З 2018 року проєкт успішно діє у Чернігівській, Київській, Херсонській, Одеській, Закарпатській, Черкаській та Чернівецькій областях. Послуги надають у спеціальній точці присутності та біля домівок жителів сіл і селищ. Працівникам Укрпошта пропонує роботу на повну ставку, пересування на сучасному автомобілі та можливість отримання премій у рамках програм заохочення праці.

Плужненська громада одна з перших в Хмельницькій області, де розпочнеться впровадження реформи "Пересувні відділення". З попереднім графіком обслуговування можна ознайомитися нижче: 

Старостинський округ №3 з центром в с. М'якоти:

- с. Мала Радогощ, с.  Велика Радогощ - БУДУТЬ НАДАВАТИСЯ ЛИШЕ ПРАЦІВНИКАМИ МОБІЛЬНОЇ БРИГАДИ ПВПЗ № 30

- с. Закриничне - БУДУТЬ НАДАВАТИСЯ ЛИШЕ ПРАЦІВНИКАМИ МОБІЛЬНОЇ БРИГАДИ ПВПЗ № 28 Хмельницької філії Укрпошти

один раз на тиждень - у п'ятницю.

Фото без опису

 

За  матеріалами АТ "УКРПОШТА"


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь