Плужненська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Шепетівською окружною прокуратурою здійснюється захист земель природно-заповідного фонду

Дата: 10.11.2021 18:23
Кількість переглядів: 279


Шепетівською окружною прокуратурою здійснюється захист земель природно-заповідного фонду
 

Шепетівською окружною прокуратурою з місцем дислокації в м. Ізяслав при реалізації покладеної на неї законом функції з питань представництва інтересів держави в суді встановлено, що в порушення ст. 13, 14 Конституції України,    ст.ст. 20, 43-46, 83, 84 Земельного кодексу України, ст.ст 4, 7, 9, 9-1 Закону України «Про природно-заповідний фонд України»  у період з вересня 2020 року по січень 2021 року деякими сільськими радами колишнього Ізяславського району прийнято рішення про передачу 6 земельних ділянок, загальною площею 10 га, вартістю 617 тисяч гривень із земель гідрологічного заказника місцевого значення «Хоморські заплави» в приватну власність громадян із цільовим призначенням - для ведення особистого селянського господарства.  
У звязку із виявленими порушеннями окружною прокуратурою до Ізяславського районного суду заявлено 6 позовних заяв про визнання недійсними рішень про передачу земельних ділянок у приватну власність, скасування державної реєстрації земельної ділянки та  зобов’язання повернути земельні ділянки у власність територіальної громади.
Наразі за вказаними позовами прокуратури триває судовий розгляд.


Прокурор Шепетівської
окружної прокуратури                                                О. Олех


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь