A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плужненська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Повний перехід на роботу виключно через ЄІССС відбудеться у термін до двох років – Марина Лазебна

Дата: 19.10.2021 10:39
Кількість переглядів: 241

18.10.2021


Повний перехід на роботу виключно через ЄІССС відбудеться у термін до двох років – Марина Лазебна


З наступного року до Єдиної інформаційної системи  соціальної  сфери (ЄІССС) будуть послідовно підключатись нові громади, а коло послуг соціального характеру, які можна буде отримати через ЄІССС, буде постійно розширюватись. Про це заявила Міністр соціальної політики України Марина Лазебна під час спільного брифінгу Мінсоцполітики та Мінцифри: «Цифрова трансформація соціальної сфери».
Зокрема, за її словами, на базі Єдиного соціального реєстру буде консолідуватись вся «пенсійна історія» людини – як в солідарній, так і в обов’язковій накопичувальній системі, коли вона запрацює.
«Мінсоцполітики спільно з Мінцифри створили універсальну технологічну інфраструктуру для будь-яких соціальних виплат та послуг з надійним захистом та консолідованим зберіганням персональної інформації людей. ЇЇ можна використовувати при будь-яких змінах системи соціального захисту в майбутньому без витрачання додаткових коштів та створення додаткових структур», – підкреслила Марина Лазебна. 
Вона також зазначила, що для того, щоб гарантувати безперервне призначення соціальних виплат і надання послуг певний час паралельно з ЄІССС працюватиме чинна система. 
«Процес впровадження системи досить складний. У ньому задіяно багато людей, які мають навчитись працювати з новим ресурсом. Але, завдяки ефективній організації процесу впровадження ми очікуємо, що повний перехід на роботу виключно через Єдину інформаційну систему соціальної сфери відбудеться у термін до двох років», – повідомила Марина Лазебна.
Сьогодні державні установи формують до 18 млн справ у паперовому вигляді за рік, що дорівнює близько 180-270 млн. листків паперу. Натомість електронний документообіг зекономить близько 1 350 тон паперу в рік, що дорівнює вирубці близько 27 гектарів лісу.

Довідково
Єдина інформаційна система соціальної сфери (ЄІССС) надасть можливість кожному громадянину, який потребує соціальної підтримки, швидко отримати будь-який вид допомоги через фронт-офіс в територіальній громаді та ЦНАПі, або через електронні сервіси Порталу "Дія". Основою ЄІССС є Єдиний соціальний реєстр (ЄСР), в якому сконцентрована інформація про кожного, хто має право, отримує чи колись отримував будь-який вид державної соціальної підтримки.
У чотирьох територіальних управліннях соціального захисту населення (УСЗН) та п’яти територіальних громадах Київської та Житомирської областей вже успішно протестовані основні технології ЄІССС.
Перша черга Системи та її технологічне ядро – ЄСР створене за рахунок міжнародної технічної допомоги в рамках пілотного проекту, реалізованого спільно Мінсоцполітики, Мінцифри та Пенсійним фондом.
У 2022 році Мінсоцполітики планує запровадити ЄІССС на території усієї країни та більше 80% соціальних послуг перевести в електронну форму.


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь