Плужненська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Вчасні платежі за газ – запорука комфортного опалювального сезону

Дата: 13.10.2021 21:29
Кількість переглядів: 567

Вчасні платежі за газ – запорука комфортного опалювального сезону


Річні контракти з фіксованою ціною захищають побутових клієнтів ТОВ «Хмельницькгаз Збут», що працює під брендом «ТВІЙ ГАЗЗБУТ», від здорожчання блакитного палива під час холодів і наслідків світової енергетичної кризи. Однак, аби в оселях було тепло й комфортно без надвитрат, за газ потрібно вчасно розраховуватися.
Наразі борги населення перед компанією складають 405 мільйонів гривень.
Найбільші суми за енергоресурс винні жителі Хмельницького, Кам’янця-Подільського та Старокостянтинова. Дехто з них «забув» сплатити понад 30 тис грн.
Наявна ситуація із заборгованістю загрожує стабільному газопостачанню під час опалювального сезону, що вже розпочався.
«Аби ціна кубометра для населення не перевищила 7 гривень 99 копійок до травня наступного року, ми уклали контракт на закупівлю необхідних обсягів енергоресурсу з НАК «Нафтогаз України». Угода передбачає конкретні умови й терміни оплати, а також відповідальність нашої компанії за їх невиконання. Тому для безперебійного постачання газу до домівок споживачів, вони мають розраховуватися за надані послуги щомісяця до 25 числа», – розповідає директор ТОВ «Хмельницькгаз Збут» Андрій Левицький.
За його словами, нині майже тисяча злісних неплатників з числа клієнтів компанії взагалі ігнорує діалог з газовиками щодо погашення боргів. Разом вони винні понад 5 млн грн. Після попереджень про відключення блакитного палива, дві сотні з них сплатили належні суми. Утім, 150 несумлінних споживачів вже залишилися без газу через вперте й свідоме невиконання власних фінансових зобов’язань.
Варто зауважити, що у «Хмельницькгаз Збуті» як соціально відповідальній компанії завжди роблять кроки назустріч вразливим категоріям населення. Зокрема, договір реструктуризації допомагає розрахуватися з боргами не одним платежем, а рівними частинами протягом кількох місяців.
Нагадаємо, нещодавно Президент підписав Закон України №1657, за яким відключати боржників за комірне заборонено лише під час дії карантинних обмежень "червоного" рівня і протягом 30 днів після їх скасування.
Довідково:
За рішенням суду та на вимогу державних і приватних виконавців рахунки боржників можуть бути автоматично заарештовані для списання належних сум.


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь