A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плужненська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Велика козацька рада до Дня захисників та захисниць України!

Дата: 13.10.2021 21:04
Кількість переглядів: 616

З давніх-давен Божа Матір вважалася покровителькою усього українського козацтва. А на Січі запорозькі козаки збудували церкву на честь Покрова Богородиці з її іконою. І, до речі, саме у цей день, козаки збирали Велику раду, на котрій обирали гетьмана й визначалися з подальшими військовими планами.
Відомий український етнограф Олекса Воропай писав, що після зруйнування Катериною ІІ Запорозької Січі, козаки, ідучи за Дунай, несли з собою ікону Покрови Пресвятої Богородиці
Цікаво, що козаки настільки глибоко й щиро шанували образ Покрови Божої Матері, вірили у її силу й урочисто святкували цей день, що у народі закріпилася й друга назва свята – Козацька Покрова.
Певно, не знайдеться в Україні людини, яка б не знала про козаків. Про них складено безліч творів, книжок і фільмів. Про козацький рід співається й у нашому державному гімні. Образ сміливого парубка, котрий захищає честь та волю нашого народу, міцно закарбувався у пам’яті поколінь. Тож, козак в українській культурі – звитяжний воїн, озброєний захисник Вітчизни, що боронить віру, гідність та звичаї усього нашого народу.

 
Сьогодні, 13 жовтня 2021року, відбулася Велика козацька рада до Дня захисників та захисниць України.
На святі були присутні голова Плужненської сільської ради Віталій Мартинюк, заступник голови Плужненської сільської ради Людмила Лужецька, головний спеціаліст відділу освіти Плужненської сільської ради Володимир Маленюк, староста старостинського округу №3 з центром в с. М'якоти Людмила Шулдик, директор комунального закладу "Плужненський ліцей імені Бортника Р.Й. Плужненської сільської ради" Владислав Хом'як.
Почесні козаки Великорадогощанського січового товариства посвящали двох хлопчиків Ярослава та Андрійка в козаки.

Великорадогощанське січове товариство поповиило свої лави козачатами, джурами та почесними козаками!

Стартував черговий етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-спортивної патріотичної гри "Сокіл" ("Джура").

До урочистої присяги стали учаснки куреня імені князя Федора Острозького.
Діти Мякотівської та Плужненської шкіл підготували святковий концерт на честь новобранців, також приготували смачний козацький куліш для гостей свята.

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь