A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плужненська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Звернення сільського голови Віталія Мартинюка у зв’язку з Днем пам’яті захисників України

Дата: 29.08.2021 06:00
Кількість переглядів: 296

Фото без опису

Шановні жителі Плужненської громади! Шановні захисники України!

Сьогодні Україна схиляє голову перед пам’яттю своїх героїв-захисників. Уже третій рік поспіль, як національний календар поповнився ще однією пам’ятною датою – Днем пам’яті захисників України, який щорічно відзначають 29 серпня. 
Вшанування  пам’яті полеглих героїв України у цей день обрано не випадково. Ця дата приурочена до дня найбільших втрат української армії на Донбасі – дня виходу з оточення в Іловайську у серпні 2014 року, коли загинула найбільша кількість українських воїнів. У ті дні українські воїни – військовослужбовці та добровольці, опинилися сам на сам із ворогом.
За офіційними даними, під час Іловайської операції (7-29 серпня 2014 року) і подальшого розстрілу в так званому «зеленому коридорі» 366 українських воїнів загинуло, 429 – отримали поранення різного ступеню тяжкості, 128 потрапили в полон, 42 вважаються зниклими безвісти.
Ці бої із російським агресором наприкінці літа 2014 року стали окремою сторінкою боротьби за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Однак, сьогодні надзвичайно важливо згадати та гідно вшанувати подвиг усіх захисників, які віддали свої життя за Україну у різні періоди української історії. 
До останнього свого подиху вони мужньо стояли за кожного з нас – за те, щоб під мирним небом ми могли вчитися, працювати, робити кращою нашу Україну кращою, щоб майбутні покоління мали гідне життя у вільній незалежній країні. 
Вони живі, поки ми їх пам'ятаємо. Тож схилімо голови на знак нашої вдячності за їх подвиг, незламність та героїзм. Запалімо свічку та вшануймо пам'ять полеглих героїв хвилиною мовчання.  

 

Ми пам’ятаємо кожного, хто віддав своє життя, захищаючи Україну.

Слава Україні! Героям слава!

 

З повагою - сільський голова Віталій МАРТИНЮК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь