A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плужненська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Місцева влада повинна знати про кожну дитину, яку батьки влаштували до інтернату, - Руслан Колбаса https://www.msp.gov.ua/news/20525.html

Дата: 19.08.2021 10:31
Кількість переглядів: 307

Місцева влада повинна знати про кожну дитину, яку батьки влаштували до інтернату, -

Руслан Колбаса https://www.msp.gov.ua/news/20525.html 

З 1 січня 2022 року в Україні запроваджується інформаційно-аналітична система моніторингу дітей, влаштованих на цілодобове перебування до інтернатних закладів. Відповідна постанова ухвалена Урядом.
Рішенням Уряду також скасовано обов’язковий розгляд справ дітей, які потрапляють до інтернатного закладу, міжвідомчою комісією з питань захисту прав дитини. Але керівництво інтернатів повинно відразу повідомляти органи місцевої влади про влаштування кожної дитини до такого закладу. 
«Завдяки системі моніторингу місцева влада буде знати про кожну дитину, яку батьки влаштували до інтернатного закладу, а також про причини її влаштування. Таким чином, громада буде розуміти, яку соціальну підтримку необхідно надати сім’ї, щоб повернути дитину додому. Тобто потрібно зробити все, щоб дитина змогла зростати у сім’ї, ночувати вдома разом з батьками. Це сьогодні головне завдання деінституціалізації», – зазначив генеральний директор Директорату розвитку соціальних послуг та захисту прав дітей Міністерства соціальної політики Руслан Колбаса.
Уряд рекомендує місцевим органам влади забезпечити роботу комісій з питань захисту прав дитини для розроблення та надання дітям, влаштованим на цілодобове перебування до інтернатних закладів, необхідних освітніх, медичних, соціальних, реабілітаційних послуг.
Згідно з постановою Уряду, Національна соціальна сервісна служба України має проводити перевірки умов проживання дітей в інтернатах на цілодобовому перебуванні та щоквартально подавати звіт Мінсоцполітики.


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь