Плужненська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Карантин і нові можливості

Дата: 13.04.2021 10:18
Кількість переглядів: 506

Карантин і нові можливості

На сьогодні створена розгалужена мережа центрів з надання БВПД, яка налічує понад 500 точок доступу та охоплює всю територію України. Працівники відділу «Ізяславське бюро правової допомоги» Шепетівського місцевого центру, з надання БВПБ, забезпечать кваліфіковану правову допомогу та нададуть юридичну консультацію, а за необхідносі супровід у суді.  Для людей, які живуть у віддалених населених пунктах, працюють 5 дистанційних пунктів доступу до безоплатної правової допомоги. Крім того, здійснюються виїзди мобільних консультаційних пунктів, у тому числі й для надання адресної правової допомоги.
Потреба у правовій інформації значно зросла. Адже особливості карантину, внесли свої корективи трудові права працівників, оплата «лікарняних» та інші «карантинні» теми хвилють багатьох українців. Постало питання можливості людині реально захистити свої права: від отримання правової допомоги та доступу до правосуддя в безпечних умовах.
З переходом на дистанційну форму роботи фахівці системи БПД використовують всі доступні способи — телефонний зв’язок, вебсайт та сторінки у соцмережах, месенджери. Необхідні документи в паперовому вигляді можна надати  через спеціально обладнані скриньки для кореспонденції. Якщо немає потреби у паперовому носії — через електронні засоби зв’язку (контакти місцевих центрів та бюро на сайті системи БПД https://www.legalaid.gov.ua/tsentry).
Можна поставити правове запитання у месенджер фейсбук-сторінки  Шепетівського місцевого центру он-лайн  https://www.facebook.com/Shepetivskyi.Legal.Aid.Centre/,
у приватний телеграм-чат:

 http://www.legalaid.gov.ua/telegram.html або

 Viber http://www.legalaid.gov.ua/viber.html  

Також діє мобільний застосунок «Безоплатна правова допомога». Це, так би мовити, «юрист у смартфоні». За його допомогою можна перевірити, чи маєте ви право на безоплатну вторинну правову допомогу, надіслати запит на отримання адресної правової допомоги, знайти за допомогою геолокації найближчий центр або бюро правової допомоги, автоматично зателефонувати на єдинии? номер системи БПД 0 800 213 103, замовити письмову юридичну консультацію тощо. Завантажити застосунок «Безоплатна правова допомога» можна у Google Play чи App Store за посиланням https://bit.ly/3hwwgqR.
Отже, люди можуть отримати безоплатну правову допомогу безпечно вдома.
Також ще одним здобутком БПД є мобільний застосунок «Твоє право». Це безкоштовний юридичний довідник, який має чотири розділи: «Права осіб, які постраждали від збройного конфлікту в Україні», «Права осіб, які постраждали від гендерно зумовленого насильства», «Права осіб, які постраждали від торгівлі людьми», а також «Права ветеранів АТО/ООС та членів сімей загиблих». Завантажити його можна за посиланням https://bit.ly/3iorbkE./
Ще один великий проєкт, у реалізації якого бере участь система БПД, – програма «Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство України». Захист прав власників земель, землекористувачів та територіальних громад, роз’яснення громадянам механізмів і процедур, як користуватися і розпоряджатися своєю землею, гарантування допомоги в судовому захисті порушених прав та протидії рейдерському захопленню земельних ділянок.
Якщо вам або вашим близьким потрібна правова допомога — телефонуйте за безкоштовним номером системи БПД 0 800 213 103 або звертайтеся до місцевих центрів та бюро. Отримати правову допомогу онлайн можна електронною поштою, у Facebook, Viber, Telegram та у мобільному застосунку «Безоплатна правова допомога».

 Контактна інформація відділу «Ізяславське бюро правової допомоги»:

(097)778-44-59, (03852)2-61-70 – з 9.00 год до 18.00 год, понеділок-п’ятниця

0 800 213 103 - цілодобово

Електронна адреса: izyaslavske.khmelnytskyi@legalaid.km.ua

Skype: Ізяславське бюро правової допомоги

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь